Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Preischotel met kipgehakt, krieltjes en kaas
Preischotel met kipgehakt, krieltjes en kaas foto

Preischotel met kipgehakt, krieltjes en kaas

Een ovenschotel is wat mij betreft meestal een goed idee en er verschijnt er dan ook regelmatig een op tafel hier thuis. Dit keer maakte ik een preischotel met kipgehakt, krieltjes en kaas. Supereenvoudig maar echt lekker!

Als je van ovenschotels houdt, kijk dan ook eens naar het recept voor een ovenschotel met spinazie, gehakt en rösti. Of misschien vind je een vega ovenschotel met snijbonen, krieltjes en cheddar wel een goed idee. Hier vind je nog meer lekkere recepten voor ovenschotels >>

Dit heb je nodig:

400 gram prei, in dunne ringen
600 gram kipgehakt
600 gram mini-krieltjes
1 kuipje Boursin Cuisine
100 gram geraspte kaas
peper en zout
olijfolie

Zo maak je deze preischotel met kipgehakt en kaas:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

2. Verhit in een koekenpanpan een scheutje olijfolie en bak de mini-krieltjes in zo’n 10 minuten goudgeel en gaar.

2. Verhit ondertussen een hapjespan, giet er een scheutje olijfolie in en bak het kipgehakt rul.

3. Breng met peper en zout op smaak.

4. Voeg de prei toe en bak deze 5 minuten mee.

5. Zet de hittebron laag en voeg nu 2/3 van de Boursin Cuisine toe aan het kipgehakt-prei mengsel. Schep met een spatel een paar keer om, zodat de kruidenkaas goed verdeel is.

6. Doe nu het kipgehakt-preimengsel in de ovenschaal.

7. Verdeel de gebakken mini-krieltjes erover en bestrooi met de geraspte kaas.

8. Zet de ovenschotel zo’n 15-20 minuten in de oven tot de kaas goudgeel kleurt.

Ga jij deze preischotel met kipgehakt, krieltjes en kaas binnenkort maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt dus laat het me zeker weten!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie