Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Pizza wraps uit de koekenpan foto

Pizza wraps uit de koekenpan

Tortilla’s zijn hier thuis altijd een goed idee. Of het nu gaat om enchilada’s, om tortilla egg roll’s of om een Italiaanse laagjestaart met volkoren tortilla’s en wat er verder nog mogelijk is. Dit keer maakte ik er pizza wraps uit de  koekenpan mee. Voor herhaling vatbaar! 

Ik gebruikte dit keer deels gegrilde ham en deels cervelaatworst, maar je kunt ook salami gebruiken. Afhankelijk van de maat van de plakjes heb je er misschien iets meer nodig per pizza wrap. En je kunt in plaats van geraspte kaas ook voor mozzarella gaan als je dat lekker vindt. Misschien nog wat blokjes tomaat erbij en een blaadje basilicum… Kortom, je kunt lekker variëren.

Dit heb je nodig voor 6 stuks:

6 volkoren tortilla’s
6 plakken gegrilde ham
6 eieren
6 eetlepels tomatensaus naar keuze
100 gram geraspte kaas naar keuze
olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze pizza wraps:

1. Kluts de eieren los en breng op smaak met wat peper en zout.

2. Bestrijk iedere tortilla met een eetlepel tomatensaus.

3. Verhit wat olie in een koekenpan die ongeveer even groot is als de tortilla’s.

4. Leg een plak ham in de warme koekenpan en schenk er een laagje geklutst ei overheen.

5. Leg met de besmeerde kant naar beneden een tortilla op het ei en duw voorzichtig aan zodat deze hecht aan het ei.

6. Draai nu voorzichtig om en leg in het midden wat geraspte kaas.

7. Vouw de tortilla naar het midden toe over elkaar heen dicht en draai nog eens om

8. Zodra de kaas gesmolten is, is de eerste pizza wrap klaar.

9. Haal ‘m uit de pan, snijd schuin doormidden en trakteer de eerste liefhebber terwijl je dit proces nog 5 keer herhaalt.

Je kunt deze pizza wraps als lunch maken maar ook voor de avondmaaltijd zijn ze een goed idee. Zet er nog een lekkere salade naast op tafel en je hebt hoe dan ook blije gezichten tegenover je. Enjoy! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord