Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Pastasalade Niçoise foto

Pastasalade Niçoise

Als je dol bent op pastasalade en een salade Niçoise ook kan waarderen, dan is dit recept voor pastasalade Niçoise echt iets voor jou. Je zet met dit recept een heerlijk maaltijdsalade op tafel. Ideaal voor warme zomerdagen of dagen waarop er in etappes gegeten wordt. Blijft er een restje over? Perfect voor een lunch de volgende middag. 

Heb je trouwens ook al het recept voor lauwwarme pastasalade met zalm en asperges gespot? Of het recept voor een goed gevulde pastasalade? Check zeker ook eens het recept voor orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven, smullen echt!

Dit heb je nodig:

400 gram volkoren macaroni
1 rode paprika
1 rode ui
250 gram haricots verts
4 eieren
250 gram cherrytomaatjes
150 gram knoflookolijven
100 gram feta in kruidenolie
2 blikjes tonijnstukken, in olijfolie (145 gram per stuk)
peper en zout

Zo maak je deze Pastasalade Niçoise:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel met koud water.

2. Kook de eieren in zo’n 8 minuten, spoel met koud water en laat afkoelen.

3. Snijd de haricots verts in stukjes van een centimeter of drie en kook zes minuten, giet af en spoel met koud water.

3. Halveer de (gepelde) rode ui en snijd er dunne halve ringen van.

4. Snijd de paprika in kleine blokjes en de cherrytomaatje in vier kwarten.

5. Doe de paprika, rode ui, haricots verts, knoflookolijven en feta in een grote schaal.

6. Verdeel de tonijn in stukjes over de schaal, voeg driekwart deel van de gekookte macaroni toe en meng voorzichtig door elkaar.

7. Kijk even of de verhouding je bevalt en voeg eventueel de rest van de macaroni toe.

8. Breng op smaak met peper en zout.

9. Pel de gekookte eieren, snijd ze in vier parten en verdeel over de pastasalade niçoise.

Wij vonden het erg lekker en een recept dat voor herhaling vatbaar is. Ik ben benieuwd, ga jij deze pastasalade Niçoise ook maken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie