Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Muffins met chocolade, banaan en kokos
muffins met chocolade, banaan en kokos

Muffins met chocolade, banaan en kokos

Omdat je nooit genoeg chocolade (of kokos) kunt hebben, maakte ik op een zondagmiddag deze muffins met chocolade, banaan en kokos. En niet een paar maar gelijk 24 stuks. Als je het doet, moet je het goed doen toch? Anyway, er gingen er een paar naar de buren, we aten er zelf een aantal en er gingen er een heleboel in de vriezer. Ideaal voor de lekkere trek of mee naar school, kantoor….

Zorg wel voor super rijpe bananen zodat de smaak goed aanwezig is. En hoe rijper de banaan, hoe makkelijker je ‘m prakt. Kortom, dit is een baksel dat je kunt inzetten als er te rijpe bananen op de fruitschaal liggen. Niet meer lekker om zo op te eten, maar prima in een bakseltje. Net zoals de bananencake die ik regelmatig maak wanneer het weer eens zover is.

Ingrediënten van deze muffins met chocolade, banaan en kokos:

Voor 24 stuks:
375 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram kokosrasp
175 gram lichtbruine basterdsuiker
25 gram cacaopoeder
2 eieren, losgeklopt
1 zakje vanillesuiker
125 ml kokosmelk
125 olijfolie
520 gram geprakte banaan
200 gram pure chocolade, in stukjes

Zo maak je deze chocolade muffins:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee muffinvormen (ieder voor 12 stuks) met papieren vormpjes.

2. Meng het meel, de kokos, suiker en cacao in een beslagkom.

3. Voeg het ei, de vanillesuiker, kokosmelk, olie, banaan en chocolade toe en roer met een spatel door tot alles is gemengd.

4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet deze circa 20 minuten in de oven of tot ze gaar zijn (test met een satéprikker).

5. Laat de muffins 2 minuten afkoelen in de vorm en laat de muffins met chocolade dan verder afkoelen op een taartrooster.

En nu? Heb je nu onwijs trek in deze muffins met chocolade, bananen en kokos gekregen? Dan zit er maar een ding op: de keuken in!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord