Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Recept van Bart: kip uit de oven met spek en geitenkaas
kip uit de oven met pesto, spek en geitenkaas foto

Recept van Bart: kip uit de oven met spek en geitenkaas

Ik deelde laatst al een story op Instagram met de preview van deze kip uit de oven van Bart. Ik vroeg hem om het recept te delen en nu kun jij dus zelf ook aan de slag. Thanks Bart! Je vindt trouwens ook nog een lekkere tomatensalade in dit blog. Hoewel de foto’s en hoeveelheden voor een eenpersoonsmaaltijd zijn, kun je dit natuurlijk super eenvoudig vermenigvuldigen. 

Bart is leerkracht in het basisonderwijs en kun je vinden op Instagram als @bate1970 met een zeer herkenbare foto-stijl. Dit recept kreeg hij van een collega, om redelijk eenvoudig een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Andere gastblogs met recepten vind je hier >>. Bijvoorbeeld de Libanese wraps met ras el hanout kip van Bianca of de Frikadel Djagung van Joke. Heb je ook een lekker recept dat je wil delen in een gastblog op Pukster.nl? Laat het vooral weten! 

Ingrediënten voor de kip uit de oven (1 persoon):

kip uit de oven foto 21 kipfilet
1 eetlepel rode pesto
1 eetlepel appelstroop
4 plakjes ontbijtspek/bacon
zachte geitenkaas
4 kastanjechampignons, gehalveerd
3 wortels, in stukken
2 lente-uitjes, in stukken
paar roosjes broccoli
olijfolie
snufje oregano (gedroogd)

Zo maak je dit recept:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin gedurende zo’n 10 minuten.

3. Meng de groenten door elkaar met wat olie en de oregano en verdeel over de bodem van een ovenschaal.

4. Leg de plakjes spek op een snijplank, leg hier de kipfilet op bestrijk met de rode pesto en de appelstroop.

5. Wikkel dan het spek er omheen en leg de kipfilet bovenop de groenten de ovenschaal.

6. Verkruimel de geitenkaas boven de kip en bak zo’n 20 minuten in de oven tot het spek krokant is en de kaas zacht.

7. Schep de kip op een bord, leg de groenten (en eventueel een frietje) ernaast en eet lekker!

De tomatensalade is eenvoudig maar lekker en doet het goed bij de kip uit de oven! Snijd twee tomaten in blokjes, snipper een (half) sjalotje en meng dit samen met wat olijven en blokjes feta door elkaar. Voeg wat goede olijfolie en balsamico toe en breng op smaak met peper en zout. Namens Bart: eet smakelijk!

Geef een reactie