Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Groene asperges met gerookte zalm
Groene asperges met gerookte zalm foto

Groene asperges met gerookte zalm

Ben jij, net als ik, dol op groene asperges? En misschien ook wel net zo dol op gerookte zalm? Dan word jij zeker weten heel gelukkig van een bordje zoals dit: groene asperges, gerookte zalm, veldsla, ei… Smullen echt! Ook nog eens supereenvoudig te maken. Kijk je mee?

Dit heb je nodig voor 2 personen:

450 gram groene asperges
200 gram gerookte zalm
4 eieren
75 gram veldsla
tuinkers
peper en zout
olijfolie

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel honing
peper en zout

Zo maak je de groene asperges met gerookte zalm:

1. Klop de ingrediënten voor de dressing samen tot een egaal geheel.

2. Kook de eieren in zo’n 7-8 minuten net hard.

3. Snijd het onderste, houtige, deel van de asperges, verhit wat olijfolie in een koeken pan en bak ze op hoge temperatuur zo’n 8 minuten tot ze beetgaar zijn en beginnen te kleuren.

4. Verdeel de veldsla over twee borden; leg het aan een kant van het bord.

5. Leg de gerookte zalm naast de veldsla op de borden.

6. Pel de eieren, snijd ze doormidden, leg ze naast de gerookte zalm op de borden en bestrooi licht met wat peper en zout.

7. Verdeel de asperges over de borden, naast de eieren.

8. Pak nu wat tuinkers en verdeel dat over de veldsla en gerookte zalm.

9. Besprenkel tot slot alles op het bord met wat dressing. Als er overblijft zet je dat op tafel voor de liefhebber.

Mocht je nog meer recepten zoeken met groene asperges, kijk dan eens naar het recept voor pappardelle met tonijn, groene asperges en citroen of het recept voor lauwwarme pastasalade met zalm en asperges!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie