Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pasta met bechamelsaus, witte kool en spekjes
pasta met bechamelsaus, witte kool en spekjes

Pasta met bechamelsaus, witte kool en spekjes

Als je in bent voor comfort food dan is dit recept je vriend! Super machtig, maar goddelijk echt deze pasta met bechamelsaus, witte kool, spekjes én Gruyere kaas. En het bracht mij onmiddellijk in wintersport-stemming. Dit is zo’n typisch gerecht dat je zomaar tijdens de lunch op de piste tegen komt komen. Love it.

Als je op de lijn let is dit niet direct een verstandige keuze, maar in ieder ander geval een echte aanrader. Het is een recept dat voldoende is voor zes personen trouwens. Wij aten er met z’n vieren van en hadden de volgende dag nog een keer een lunch voor twee. En ook die tweede dag was het heerlijk.

Ingrediënten van deze pasta met bechamelsaus, witte kool en spekjes:

350 gram fijngesneden witte kool
250 gram spekreepjes
75 gram Gruyere kaas, geraspt
500 gram strikjespasta (farfalle)
50 gram roomboter
60 gram bloem
500 ml melk
peper
zout
nootmuskaat

Bereiding van deze pasta met bechamelsaus, witte kool en spekjes:

1. Breng water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de oven voor: 200 graden op de grill-stand.

3. Blancheer de witte kool in 5 minuten, spoel met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

4. Bak de spekreepjes uit en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.

5. Smelt in een steelpan met dikke bodem de roomboter en roer er de bloem door op een laag vuur en meng dit een paar minuten goed door tot het indikt.

6.  Voeg dan steeds een beetje melk toe en roer dit door met een garde. Zodra het is opgenomen voeg je weer wat melk toe.

7. Als alle melk is toegevoegd, is een mooie saus ontstaan. Breng deze op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Blijf doorroeren om aankoeken te voorkomen.

8. Als de pasta gaar is, giet je deze af en meng je er de witte kool en spekreepjes doorheen.

9. Doe het pastamengsel in een grote ovenschaal en verdeel er de bechamelsaus over.

10. Bestrooi met de geraspte Gruyere en zet de schaal onder de grill tot een mooi goudgeel laagje ontstaat.

11. Lekker met een frisse salade. Eet lekker!

Over wintersport gesproken; ga jij deze winter skiën? Check dan ook nog even het blog met typische wintersport recepten uit Oostenrijk. Voor(eet)pret om lekker mee in de stemming te komen 😉

Geef een reactie