Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Eierkoeken recept: eenvoudig maar heerlijk!
eierkoeken recept

Eierkoeken recept: eenvoudig maar heerlijk!

Eierkoeken vindt bijna iedereen wel lekker op zijn tijd volgens mij. Ik maak ze dan ook regelmatig zelf en daar worden de broers hier altijd blij van. Net afgekoeld hebben ze nog een krokant randje en de dag erna hebben ze de kenmerkende eierkoek-structuur. Met slechts een paar ingrediënten maak jij ze zelf ook. 

Eierkoeken zijn luchtige, ronde koeken die gemaakt worden van eieren, zoetstof, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en zout. Als extra kunnen toevoegingen worden gebruikt, zoals melk en/of rozijnen. De karakteristieke vorm is vlak van onderen en bol van boven. De kleur is goudgeel en de diameter ligt tussen de 10 en de 20 cm. (Bron: Wikipedia)

Ingrediënten van deze eierkoeken:

2 eieren
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
klein snufje zout

Bereiding van deze eierkoeken:

1. Verwarm de oven voorop 160 graden (heteluchtoven).

2. Mix met de mixer de eieren (op kamertemperatuur), suiker en vanillesuiker net zo lang tot een zeer luchtige massa ontstaat.

3. Voeg het kleine snufje zout toe aan de bloem.

4. Meng dan voorzichtig, en in delen, met een spatel de bloem (gezeefd) door het eimengsel heen.

5. Laat even rusten en bekleed een bakplaat met bakpapier.

6. Maak vervolgens met een lepel hoopjes op de bakplaat; twee etappes van 5 stuks.

7. Verdeel ze goed, want ze lopen uit!

8. Dan zo`n 15 minuten in het midden van de oven bakken.

9. Voorzichtig van het bakpapier halen en laten afkoelen op een rooster.

Een verse homemade eierkoek gaat er altijd wel in toch? Voor de afwisseling kun je wat rozijnen toevoegen aan het beslag. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

2 Comments

Geef een reactie