Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Rijst met gebakken worst en paprika
Rijst met gebakken worst en paprika foto

Rijst met gebakken worst en paprika

Comfort food o’clock! Een bordje waarvan je instant blij wordt, inclusief kinderen (en dat is altijd fijn toch?). Deze rijst met gebakken worst en paprika staat vrij snel op tafel en een groot deel van de ingrediënten haal je zo uit je voorraadkast. Kortom, een handig recept om bij de hand te houden als de dag anders loopt dan verwacht. 

Dit recept deed ons qua smaak en structuur trouwens een beetje denken aan jambalaya soep, ook een aanrader trouwens. Maar dit keer gaat het niet om een soep en ontbreken de garnalen (onder andere). Mijn punt is meer, dat als je van jambalaya houdt, je dit recept waarschijnlijk echt kunt waarderen. En andersom natuurlijk.

Dit heb je nodig:

1 rookworst, in plakjes
2 teentjes knoflook
1 rode paprika, in kleine reepjes
1 gele paprika, in kleine reepjes
1 ui, in kwart ringen
70 gram tomatenpuree
250 ml kippenbouillon
300 gram zilvervliesrijst
olijfolie
2 theelepels gerookt paprikapoeder
tabasco
peper en zout

Zo maak je deze rijst met gebakken worst en paprika:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit in een hapjespan wat olie en bak hierin de plakjes rookworst in een paar minuten rondom bruin. Haal uit de pan en leg weg op een bord.

3. Bak in dezelfde pan de ui en paprika en pers de teentjes knoflook boven de pan. Bak het geheel zo’n 5-8 minuten tot de groenten beginnen te kleuren en zacht worden. Haal ook uit de pan.

4. Doe dan de tomatenpuree in dezelfde pan, samen met het gerookte paprikapoeder en bak 2 minuten terwijl je met een spatel omschept.

5. Doe nu de rijst, bouillon, worst en groenten terug in de pan, schep even om en laat dan stoven tot het meest vocht is verdampt/opgenomen en er een smeuïge substantie ontstaat. Breng op smaak met wat druppels tabasco en peper en zout.

Schep de rijst met gebakken worst en paprika op vier borden en eet lekker! Heerlijk met een frisse komkommersalade erbij. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie