Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Courgetti bolognese: hoera voor de spiralizer
Courgetti bolognese

Courgetti bolognese: hoera voor de spiralizer

Vorig jaar woonde ik voor Like & Love (it!) een workshop van de zusjes Hemsley & Hemsley bij en maakte daar kennis met een briljant keukenhulpje: de spiralizer. Zodra ik thuis was besteld ik een spiralizer en ging aan de slag met komkommers en courgettes. Wat een briljant apparaat zeg. Vandaag het recept voor courgetti bolognese. 

Courgetti is een ideale manier om meer groenten te eten of als alternatief voor gewone spaghetti wanneer je graag minder koolhydraten wilt eten of te maken hebt met een glutenallergie. Rauw met een homemade pesto en parmezaanse kaas is courgetti ook een aanrader. En zo zijn er nog talloze andere manieren om met courgetti een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Courgetti bolognese is hier thuis in ieder geval helemaal goedgekeurd, ook door de broers.

Ingrediënten voor deze courgetti bolognese

2 courgettes
1 ui, gesnipper
2 teentjes knoflook
1 puntpaprika, in kleine stukjes
8 kastanjechampignons, in kleine stukjes
10 kerstomaatjes, in kleine stukjes
75 gram spekreepjes
500 gram rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
olijfolie
peper
zout
nootmuskaat
paprikapoeder

Bereiding van deze courgetti bolognese

1. Doe de spekreepjes in een koekenpan en bak deze tot ze beginnen te bruinen.

2. Voeg dan de gesnipperde ui toe en bak glazig.

3. Dan mag de paprika en champignon even meebakken.

4. Voeg het gehakt toe, kruid met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder en bak het gehakt rul.

5. Voeg de kerstomaatjes toe en bak even mee.

6. Roer de tomatenpuree door het mengsel en draai het vuur laag.

7. Laat de bolognesesaus nog een kwartiertje sudderen.

8. Was ondertussen de courgettes en draai er met de spiralizer slierten van. Ik gebruik altijd de dunne variant.

9. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de courgetteslierten kort tot ze iets zachter worden.

10. Verdeel de courgette over de borden en schep er de bolognesesaus overheen.

De courgetti bolognese is nog lekkerder met wat vers geschaafde parmezaanse kaas. Ik zet dit altijd op tafel zodat iedereen het naar wens kaas over de courgetti kan doen. Eet lekker!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie