Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Bulgursalade met kip 2

Bulgursalade met kip

Deze bulgursalade met kip is een aanrader als je van snel, voedzaam, kleurrijk en lekker houdt! Op warme dagen, drukke dagen (want top om in etappes te eten) als lunch, avondmaaltijd of om mee te nemen naar je werk. De combinatie van zoet, hartig, zuur en een vleugje spicy is top. Zin in meer salade-inspiratie? Die vind je hier >>

Bulgursalade met kip 1

Dit heb je nodig voor vier personen:

300 gram bulgur
180 gram granaatappelpitjes
1 komkommer, in kleine blokjes
3 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
150 gram mais
200 gram watermeloen, in kleine blokjes
1 theelepel Tajín Clásico
0,5-1 theelepel agavesiroop (naar smaak)
sap van halve citroen
10 gram verse krulpeterselie, fijngehakt
400 gram kipfilet à la minute

Zo maak je deze bulgursalade met kip:

1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

2. Doe de bulgur, granaatappelpitjes, lente-ui, mais, komkommer, watermeloen en peterselie in een kom en meng door elkaar.

3. Meng in een klein kommetje het citroensap met de Tajín Clásico en agavesiroop tot een dressing.

4. Voeg de dressing toe aan de bulgursalade, meng door elkaar en verdeel over vier borden.

5. Ik koos voor kipfilet à la minute die al gemarineerd was (Teriyaki), maar hier kun je zelf kiezen wat je lekker vindt. Bak de kipfilet gaar, snijd in dunne reepjes en verdeel over de borden.

6. Zet eventueel nog wat sriracha op tafel voor de liefhebber en wat schijfjes citroen.

En, ga jij deze bulgursalade met kip uitproberen? Ik zou het doen! Benieuwd wat je ervan vindt. 

Geef een reactie