Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

stoofperen crumble foto

Stoofperen crumble

Crumbles, ik ben er dol op. Wij hier thuis allemaal wel eigenlijk. Het is wat mij betreft een ultiem gevalletje comfort food en zowel warm als koud heerlijk. Er zijn ontbijtversies en dessertversies en die zijn allemaal even lekker. Dit keer maakte ik een stoofperen crumble. Smullen!

De stoofpeertjes in dit recept maakte ik de dag ervoor. Als je daar geen tijd voor of zin in hebt, kun je natuurlijk ook voor de supersnelle versie gaan en kant-en-klare stoofperen gebruiken. Net wat je wil. Het resultaat zal niet heel ver uit elkaar liggen denk ik.  Hoewel zelfgemaakt toch altijd net even lekkerder is vaak ;-).

Dit heb je nodig:

500 gram stoofperen, in parten
125 gram roomboter
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram havermout
75 gram donkere basterdsuiker
snufje zout

Zo maak je de stoofperen crumble:

1. Vet een ovenschaal (ongeveer 28×17 cm) in met wat olie op een stukje keukenpapier.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

3. Doe de partjes stoofpeer in de ovenschaal.

4. Meng in een beslagkom de roomboter, basterdsuiker, havermout en het zout en zelfrijzend bakmeel door elkaar tot een kruimeldeeg.

5. Verdeel het kruimeldeeg over de stoofperen en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Na zo’n 15-20 minuten, als de crumble goudbruin is, is de stoofperen crumble klaar.

Lekker met een goede schep kwark of Griekse yoghurt. Mocht er overblijven: heerlijk als ontbijt de volgende ochtend! Als dessert ook heerlijk met een bol roomijs en een toefje slagroom. Hier vind je nog meer crumble recepten >> 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie