Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

10x de populairste recepten van 2020 foto

10x de populairste recepten van 2020

Het is vandaag 20 januari 2021, een mooie dag om nog even terug te blikken naar 2020. Ik zocht uit wat de populairste recepten van 2020 waren en zet ze hieronder voor je op een rij. In de top 10 best bekeken blogs zaten ook andere onderwerpen dan recepten maar die heb ik even achterwege gelaten. Zit jouw favoriete Pukster-recept er ook tussen? 

Zeker nu de horeca lange tijd gesloten is, is het alleen maar leuk om thuis zelf lekkere maaltijden te maken. Mocht je nog op zoek zijn naar kook-inspiratie, kun je misschien weer even vooruit met deze 10 recepten. Zo niet, dan vind je nog talloze andere lekkere recepten op Pukster.nl. Struin dus vooral even lekker rond of volg me op Instagram voor nog meer inspiratie.

10x de populairste recepten van 2020

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept
Al jaren met stip op nummer 1: het recept voor Canadese appeltaart. Dit appeltaartrecept is en blijft bij ons thuis favoriet. Lekker met havermout en bruine suiker. Een aanrader qua smaak en eenvoudig te bereiden.

2. Appelcake recept om je vingers bij af te likken
Cake is een echte allemansvriend en ideaal om mee te variëren. Deze appelcake maakte ik in 2016 voor het eerst, voor een vriendinnetje dat in de vakantie 8 was geworden. Hoogste tijd om ‘m weer eens te maken.

3. Spruitjes lekker? Dit spruitjes recept met appel, ui en spekreepjes wel
Spruitjes… je vindt ze heerlijk of vreselijk. Vroeger vond ik ze zelf echt vreselijk. Maar dit spruitjes recept met appel, ui en spekreepjes is heerlijk!

4. Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver
Ik nam ooit het boek ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver mee naar  huis. Wat een feestje! Het ene na het andere recept waar ik vrolijk van werd kwam voorbij. Waaronder dit recept voor Siciliaanse pasta met tonijn.

5. Gebakken zuurkool: Hollandse kost maar dan anders
“Zuurkool met vette jus…” Sjef van Oekel lustte er wel pap van. Hoewel ik er vroeger geen fan van was is deze gebakken zuurkool variant echt heel goed te doen. Zeker met een portie homemade appelmoes ernaast. Hier vind je trouwens nog meer zuurkool recepten >>

6. Dit kwarkbol recept staat garant voor een heerlijk weekendbroodje
Ik maakte laatst al de kwark-rozijnenbollen en nu ging ik aan de slag voor een grote versie met dit kwarkbol recept. Een heerlijk weekendbroodje! Als je hiervan smult is het recept voor kwarkappeltaart ook wel iets voor jou denk ik.

7. Bakken voor je trouwe vriend? Check dit honden muffins recept
Op nummer 7 staat een recept voor honden muffins. Leuk toch, bakken voor je hondenvriend. De waardering is groot! Check snel het recept.

8. Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept
Zalmsalade zelf maken? Dat is in een handomdraai gebeurd, kijk maar naar dit zalmsalade recept dat mijn vader vroeger ook altijd maakte. Ik heb er vrij weinig aan veranderd. Eenvoudig maar o zo lekker net als de tonijnsalade.

9. Risotto met tuinerwten, spek en ui
Als je het over comfort food hebt, mag risotto niet ontbreken. Ik maakte deze risotto met tuinerwten, spek en ui een paar jaar terug tijdens het paasweekend. Heerlijk! Favoriet hier thuis is risotto met groenten en kip trouwens.

10. Croque Monsieur: een tosti zoals de Fransen ‘m maken
En tot slot dit jaar op nummer 10: het recept voor croque monsieur. Als je denkt dat je in Frankrijk een ‘gewone’ tosti krijgt als je voor een croque monsieur gaat, kijk je raar op. Maar o zo lekker!

Ik ben heel benieuwd of jouw favoriete Pukster-recept hiertussen staat of dat die juist ontbreekt. En of je aan de slag gaat met deze recepten. Laat je het weten in een reactie? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord