Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

red velvet and white chocolate cheesecake

Red velvet and white chocolate brownies

Deze red velvet and white chocolate brownies maakte ik voor het eerst op verzoek van vriendinnetje Laura. Niet lang daarna stond ze naast me in de keuken om ze nog een keer te maken. Dit keer omdat ze de collega’s wilde trakteren voor haar verjaardag. En dat was een succes heb ik begrepen. Het is een bewerkelijk baksel maar wel super leuk om te maken. 

Een Red velvet cake (Rode fluweeltaart) is een donker- of lichtrode taart. De taart heeft een witte topping, meestal van monchou of witte chocolade. De rode kleur van de taart is uit rode biet of van rode voedingskleurstof. In de taart zit verder vaak karnemelk, boter, cacao en bloem. Er bestaan ook variaties met pure of melkchocolade. De taart komt oorspronkelijk uit Amerika, eind jaren negentig is de taart bekender geworden buiten Amerika. (Bron: Wikipedia)

Ingrediënten van deze red velvet and white chocolate brownies:

red velvet and white chocolate cheesecake

2 grote eieren
115 gram roomboter
200 gram fijne suiker
zakje vanillesuiker
21 gram cacaopoeder
snufje zout
eetlepel rode (voedings)kleurstof
1-2 theelepels witte keukenazijn
95 gram bloem
200 gram witte chocolade in kleine stukjes

Ingrediënten van de cheesecake swirl:
225 gram monchou
50 gram fijne suiker
half zakje vanillesuiker
1 eidooier

Bereiding van deze Red velvet and white chocolate brownies:

red velvet and white chocolate cheesecake

1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

2. Verwarm de oven voor op 175 graden.

3. Bekleed een vierkante brownievorm met bakpapier.

4. We beginnen met het browniebeslag: kluts in een kommetje de twee eieren en set dit weg.

5. Smelt de boter in een kom in de magnetron of au bain marie.

6. Meng er dan de suiker en vanillesuiker doorheen.

7. Daarna de cacaopoeder, dan het zout, gevolgd door de kleurstof en tot slot 1 theelepel azijn. Houd deze volgorde aan en als het beslag niet rood genoeg is dan nog wat azijn toevoegen.

8. Klop dan de eieren door het beslag en meng dan met een spatel voorzichtig de gezeefde bloem erdoor. Niet te lang roeren!

9. Giet het beslag in de bakvorm maar houd zo’n 4 eetlepels over voor de bovenkant straks.

10. Verdeel dan de witte chocolade over het beslag in de vorm en duw ze ligt in het beslag.

11. Dan gaan we verder met de cheesecake swirl: meng met een mixer in een schone kome de monchou met de suiker, vanillesuiker en de eidooier ongeveer 1 minuut tot een egale massa.

12. Verdeel dit mengels met een lepel in vier/vijf dotten over het beslag maar strijk het niet uit.

13. Daar bovenop schep je het overgebleven browniebeslag.

14. Pak nu een schoon mes en beweeg deze rustig door de lagen heen zodat er een mooi rood/wit patroon ontstaat.

15. Bak de brownies zo’n half uur in het midden van de oven.

16. Prik dan met een satéprikker in het midden. Als deze er schoon uitkomt is de brownie gaar. Anders nog een paar minuten extra laten bakken.

17. Laat de brownie even met rust voordat je ‘m uit de vorm tilt en laat dan volledig afkoelen.

18. Dan in blokken snijden en het grote genieten kan beginnen!

Vind je de azijn gek als ingrediënt in deze zoete lekkernij? Geloof me je proeft er helemaal niets van terug en het heeft een reden. Het azijn zorgt er namelijk voor dat de bruine kleur van de cacao rood wordt, maar de chocoladesmaak behouden blijft. En dat willen we natuurlijk in een RED velvet! 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie