Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

brownies met stukjes koek

Brownies met stukjes koek

Wie houdt er nu niet van brownies? Ik maak ze regelmatig. Omdat een goede dosis chocolade af en toe gewoon nodig is en omdat zelfgemaakt veel lekkerder is dan kant-en-klaar. Dit keer werden het brownies met stukjes koek. Stukjes Digestive om precies te zijn. 

Weet je welke brownies je ook zeker een keer moet maken? Double chocolate brownies! Super lekker door de stukjes witte chocolade die erin verwerkt zijn. O en met bitterkoekjes vind ik ze ook onwijs lekker trouwens. Daar verraste ik jaren geleden een vriendinnetje mee dat net bevallen was. Ze heeft er nog over. Mocht het nog niet voldoende zijn: red velvet brownies zijn ook een aanrader.

Ingrediënten voor deze brownies met stukjes koek:

100 g roomboter
200 g extra pure chocolade (min. 70%)
175 g (basterd)suiker
75 g bloem
3 eieren
6 Digestive koekjes, in stukjes gebroken
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

Bereiding van deze brownies met stukjes koek:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.

2. Breek de extra pure chocolade in stukken en smelt deze au bain marie.

3. Roer de boter, die op kamertemperatuur dient te zijn met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een luchtig mengsel.

4. Roer er met de garde of mixer 1 voor 1 de eieren door.

5. Voeg de (gezeefde) bloem en beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe.

6. Meng er tot slot  de stukjes Digestive doorheen.

7. Giet deze massa in de vorm en bak de brownie in circa 30 minuten gaar.

8. Laat de brownie even rusten voordat je hem uit de vorm tilt.

9. Verder laten afkoelen op het bakpapier op een rooster.

10. Snij vervolgens in blokken. De maat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Hier is zondag vaak bakdag. Ga jij vandaag aan de slag met dit recept voor brownies met stukjes koek? Ik zou het zeker doen. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie