Heb je het boek van Yvette van Boven, Home Baked, al eens in handen gehad? Ik wel pas geleden en dat staat dus afgeladen met te lekkere bakrecepten. Hoewel er sprake was van lichte keuzestress besloot ik de bounty brownies als eerste uit te proberen.
De combinatie van een brownie onderkant en koekjes bovenkant is geniaal. Zachte cake met daarop een brosse koekjeslaag! Als je daar dan nog de combinatie kokos en chocolade bij denkt dan snap je toch wel dat deze bounty brownies goddelijk zijn? Hoe dan ook, de mannen en collega’s hebben het bakseltje meer dan goedgekeurd.
Ingrediënten van deze bounty brownies:
Voor de brownielaag:
100 gram roomboter
50 gram chocolade
125 ml kokosmelk
2 eieren
75 gram suiker
150 gram bloem
snufje zout
Voor de koeklaag:
100 gram roomboter op kamertemperatuur
100 gram suiker
1 ei
7 gram bakpoeder
snufje zeezout
50 gram geraspte kokos
100 gram chocolade in keine stukjes gehakt
Bereiding van deze bounty brownies:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkant (brownie)bakblik met bakpapier.
2. Begin met de brownielaag; smelt de boter, chocolade en kokosmelk au bain marie.
3. Klop in een beslagkom met een mixer de eieren met de suiker schuimig.
4. Voeg het gesmolten botermengsel toe en meng rustig roerend tot een geheel.
5. Roer dan de bloem en het zout erdoor, net zolang tot er geen klontjes droge bloem meer te zien zijn.
6. Giet het beslag in de bakvorm.
7. Nu het koekdeeg; klop in een beslagkom met een mixer de boter met de suiker zacht.
8. Voeg dan het ei toe en meng nog even door.
9. Roer de bloem, het bakpoeder, zout, geraspte kokos en de gehakte chocolade erdoor.
10. Laat nu met je vingers plukjes deeg boven op het browniebeslag in de bakvorm vallen. Verdeel het goed zodat de hele brownielaag met koekdeeg bedekt is. Het hoeft niet heel precies want het koekdeeg zeg nog uit in de oven.
11. Bak de bounty brownie 35 minuten in het midden van de oven, laat afkoelen en snijd in stukken. Enjoy!
Hoewel dit het eerste recept was uit het boek van Yvette, is het zeker niet het laatste recept. Tot die tijd heb ik de collectie brownie recepten in ieder geval lekker aangevuld.
14 Comments
Jouvence
19 november 2018 at 18:37Ik lust best veel, helaas ben ik zowel geen fan van bounty als van brownies, dus deze sla ik even over.
Pukster
19 november 2018 at 18:40Haha dat kan gewoon hoor ?
Amelie van Writings by Amelie
19 november 2018 at 18:59Ziet er overheerlijk uit!
Pukster
19 november 2018 at 21:11Ja en ze smaken dus net zo haha!
Balou
19 november 2018 at 20:55I loveeee brownies!?hmm lekker!
Pukster
19 november 2018 at 21:10Nee maar echt hè. Te lekker!
Silvia
13 augustus 2019 at 08:50Oeh, chocolade en kokos. Ik ben om. Deze komen op mijn TBB lijst.
Pukster
13 augustus 2019 at 09:05Dat is een heel goed idee! Ik zou de bountybollen er ook bij zetten trouwens 😉
Joanne
20 november 2018 at 17:14Oh wat lekker zeg ! Deze ga ik zeker onthouden 😀
Pukster
20 november 2018 at 19:47Dat zou ik zeker doen! 😉
Hillybillybeauty
21 november 2018 at 09:32Oh deze ga ik in December maken! Ziet er heerlijk uit zeg!
Pukster
21 november 2018 at 09:41Dat is een heel goed plan! ?
Danielle
22 november 2018 at 22:58Ik ben gek op alles met kokos en op brownies, dus deze moet wel in de smaak vallen hier 😉
Pukster
23 november 2018 at 07:47Same here! Liefde voor kokos (en brownies en chocola…)