Wat een feest zo’n reeks warme zomerse dagen achter elkaar hè. Met dat mooie weer is het BBQ-seizoen ook gelijk geopend. Gisteravond hadden wij de eerste van dit jaar en morgen de volgende, heerlijk. Denk je aan barbecue dan denk je aan lekkere sausjes. Hier is homemade knoflooksaus favoriet. Het recept? Lees snel verder.
Behalve dat deze homemade knoflooksaus heerlijk is bij je stukje vlees van de barbecue combineert hij ook super met allerlei rauwkost als dip. Dezelfde knoflooksaus komt hier ook op tafel als we (ook homemade) shoarma eten bijvoorbeeld, zoals vandaag. Ik heb vanochtend dus weer een schaaltje knoflooksaus gemaakt. Ik maak de saus het liefst in de ochtend zodat hij de rest van de dag lekker op smaak kan komen.
De ingrediënten voor deze homemade knoflooksaus
100 gram Griekse of Turkse yoghurt
100 gram mayonaise (ik gebruik altijd Hellmann’s)
2 tenen knoflook (of 3 als je het graag wat pittig hebt)
1 eetlepel verse bieslook (fijngehakt)
1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
snufje zout, zwarte peper, suiker en paprikapoeder
De bereiding van homemade knoflooksaus
1. Doe de yoghurt en mayonaise in een kom.
2. Pers de teentjes knoflook uit boven het mengsel.
3. Voeg de verse kruiden en droge overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
4. Sluit goed af (om een koelkast die naar knoflook ruikt te voorkomen) en zet minimaal een half uur weg in de koelkast.
Ik weet bijna zeker dat je deze homemade knoflooksaus lekkerder vindt dan de kant-en-klare versie uit een potje of flesje. Geniet van het zomerse weekend!