Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Vegan east cover.jpg

Vegan east | Milou van der Will

Check dat omslag van Vegan east. Love it! Hoewel het natuurlijk vooral om de inhoud gaat, maar hé, het oog wil ook wat toch? Die binnenkant maakt overigens waar wat je van de buitenkant verwacht: een boek vol heerlijke Oosterse vegan recepten. Hoewel ik geen die hard vegan ben, word ik wel heel blij van deze aanwinst voor mijn boekenkast. 

vegan east milou van der willVegan east is met meer dan 80 Oosterse vegan gerechten het bewijs dat je helemaal niets hoeft te missen als je ervoor kiest om plantaardig te eten. Van basis boemboes en sauzen tot streetfood, spicy of juist licht. Milou van der Will omarmt de smaken en deelt receptuur die razendsnel op tafel staat. Maak no-ajam opor, vegan dan dan-noedels, sambal goreng paksoi en gochujang tofu. Van jackfruit rendang en plantaardige Koreaanse kimchi tot zoete zaligheden als mango-kokospudding en vegan spekkoek. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Vegan east

Vegan east telt 191 pagina’s die gevuld zijn met vegan recepten en prachtige foto’s waardoor je eigenlijk gelijk de keuken in wil. Na een voorwoord van Milou dat tot de verbeelding spreekt, vertelt ze je eerst wat je in de voorraadkast zou moeten hebben. Daarna vind je de hoofdstukken Basis, Pittig, Street, Comfort, Licht en Zoet. Achterin het boek vind je nog een handig receptenoverzicht, register en een dankwoord.

Over Milou van der Will

Milou is moeder van drie kids en naast het schrijven van content voor verschillende bladen, houdt ze zich bezig met foodfotografie en dat zie je terug op haar blog Thegreenchopstick.com en in dit kookboek natuurlijk. Maar wist je dat Milou ook de nodige andere boeken op haar naam heeft staan? Ze debuteerde in oktober 2010 met de spannende roman Rood licht. Het boek werd genomineerd voor de titel ‘beste vrouwenthriller van het jaar’ en meer dan 10.000 keer verkocht. Ze schreef ook Een enkeltje Venus  en Breekijzer.

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal 10 recepten waar ik gelijk mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Dit zijn ze uit Vegan east:
1. Snelle pickle van radijs, komkommer & sjalot
2. Vegan dan dan-noedels
3. Winterse jackfruitrendang
4. Spicy zuurkool
5. Gestoomde broodjes met sticky vijfkruiden-tempeh
6. Loempia met spicy zuurkool
7. Vegan knoflooknaan
8. Maïs pannenkoek
9. Vegan spekkoek
10. Gestoomde vijfkruiden-chococakes

Dankjewel Milou voor dit prachtige boek! En of je nu wel of niet fulltime vegan eat: dit boek is een aanwinst voor je boekenplank of -kast. Ga jij het boek in huis halen? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie