Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

The Curry Guy Easy

The Curry Guy Easy | Dan Toombs

Dit prachtige knalblauwe boek lag pas geleden op mij te wachten toen ik thuiskwam na een dag werken: The Curry Guy Easy. Het boek bevat meer dan 100 Indiase recepten die snel te bereiden zijn. Daar houden we van toch?! Uiteraard heb ik de tijd genomen om het boek door te bladeren. Wat ik ervan vind? Lees maar mee. 

Dan ’the curry guy’ Toombs laat in The Curry Guy: Easy zien hoe je in heel weinig tijd en op eenvoudige wijze de allerbeste curry’s op tafel zet – en minstens zo lekker als die van je favoriete Indiase restaurant! (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van The Curry Guy Easy

Het boek telt 160 pagina’s en is, na een voorwoord en tips om tijd te besparen, onderverdeeld in de hoofdstukken Voorgerechten, Topcurry’s, Klassieke curry’s, Visrecepten, Snelle vegetarische curry’s en bijgerechten, Uttapams, Idli’s en Dosa’s, Tandoori grillen en roosteren en Bijgerechten. Achterin het boek vind je nog een ingrediëntenlijst, online adressen, register en dankwoord.

Ieder recept bevat slechts weinig ingrediënten en heeft weinig tijd nodig om te bereiden. Met de tips en trucs die je voorin het boek vindt, bespaar je tijd en moeite bij het koken. Bij ieder recept vind je symbolen die aangeven of het om een vegetarisch of glutenvrij gerecht gaat en of het binnen 3o minuten op tafel kan staat. Ook fijn. Basisrecepten voor sauzen en chutney’s zijn ook aanwezig in The Curry Guy Easy en verder is het een genot om doorheen te bladeren met al die foto’s waarvan het water je spontaan in de mond loopt.

Mijn favorieten uit het boek:

Het spreekt voor zich dat ik tijdens het bladeren door kookboeken regelmatig denk “Dat ga ik maken! En die! En deze ook!”. Dit keer was niet anders en heb ik weer een lijstje favorieten genoteerd met soms de meest prachtige namen:

1. Aloo Tikki Chaat
2. Garnalencurry
3. Kipcurry met mango
4. Kip Keema Shimla Mirch
5. Bhuna met zalmballetjes
6. Pas Bhaji
7. Masalafrietjes
8. Uttapams
9. Dosa met tomaat, kaas en ui
10. Tandoori kip op bierblik

Ik kan weer een prachtig boek toevoegen aan mijn plank, waaruit ik zeker het een en ander ga koken. Eet jij graag curry’s? Dan is het zeker een boek dat je aan je wishlist wil toevoegen. 

Titel: The Curry Guy Easy
Auteur: Dan Toombs
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 23,50

Koop bij bol.com

Ben je net als ik dol op mooie kookboeken? Lees dan ook eens mijn kijk op Suqar, Time of Vegan 100

paleo magazine

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie