Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Heel Holland bakt thuis foto

Heel Holland bakt thuis

Vind jij Heel Holland bakt ook zo’n heerlijk programma om naar te kijken? Ik wel! Je snapt dat ik blij werd van het boek Heel Holland bakt thuis dat laatst op de deurmat plofte. Anouk, de winnares van seizoen 2019-2020 deelt samen met Robèrt heerlijke recepten om zelf mee aan de slag te gaan. Van eenvoudig tot technisch, dus voor ieder niveau. 

Sociaal, bewust en snel, dat zijn de thema’s van dit allernieuwste seizoensboek Heel Holland bakt thuis. Want bakken, dat doe je voor elkaar, iets wat nu alleen maar meer telt. Met naast de allernieuwste technische opdrachten van Robèrt van Beckhoven dit jaar ook gastbakker Anouk, Heel Holland Bakt 2019-2020-winnaar. In het boek vind je een mooie mix van de allerleukste bakrecepten en een paar echte erecatchers van het afgelopen seizoen. Van regenboogslof met Zwitserse room en koffiebroodjes met pistache tot fruitige chocoladetrifle. En voor wie het thuis allesbehalve rustig is, zijn de snelle bakrecepten extra handig om tussen de bedrijven door iets lekkers uit de oven te toveren. 

Wat je kunt verwachten van de Heel Holland bakt thuis:

heel holland bakt thuis omslagHeel Holland bakt thuis telt 151 pagina’s met fijne bakrecepten. Het boek is na een inhoudsopgave en een voorwoord van Anouk, de winnares van seizoen 2019-2020, overzichtelijk ingedeeld in de hoofdstukken Basisrecepten, Snel, Bewust, Sociaal en Technische opdrachten. Tot slot vind je achterin het boek nog een register. Wat vooral leuk aan dit boek is, is het feit dat alle recepten echt stap voor stap worden uitgelegd, voorzien van foto’s die niet alleen het eindresultaat laten zien, maar ook de tussenfases. Zo heb je terwijl je bezig bent een idee hoe jouw bereiding eruit zou moeten zien. Altijd fijn, een beetje houvast. Zeker als je niet zo’n ervaren bakker bent.

Mijn favorieten uit Heel Holland bakt thuis:

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Je snapt dat dat dit keer geen enkel probleem was:

1. Havermoutkoek met appel
2. Chocoladekoekjes met hazelnoot
3. Appelmuffins
4. Bananenbrood
5. Scones met rozijnen, gember en citroen
6. Cheesecakejes met witte chocolade en frambozen
7. Jaffacakejes
8. Puits d’amour
9. Brioche-feuilletéeknopen
10. Gebakje met een dakje

En, ga jij Heel Holland bakt thuis in huis halen voor jezelf? Of misschien als cadeautje voor die bakgrage vriendin of  je moeder die fan is van het programma? Meer toffe kookboeken vind je hier >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie