De smaak van hachee is heerlijk. Zeker op koud herfst- of winterdagen. Maar een pan hachee maken vraagt uren en staat niet zomaar even snel op tafel. Hachee gehakt wel! Een fijn alternatief op drukke dagen, wanneer je zin hebt in comfort food.
Het gaat om een flinke hoeveelheid dus de kans is groot dat er wat overblijft. Dat is een beetje de bedoeling ook omdat het de volgende dag ook superlekker is op een broodje. Misschien een toefje mosterd of ketchup erbij en het feest is compleet. Zo geniet je dus twee dagen van dit recept.
Dit heb je nodig:
4 uien (in halve ringen)
1 kilo rundergehakt
2 eetlepels rodewijnazijn
2 plakjes ontbijtkoek
1 zakje kruidenmix voor hachee
100 ml runderbouillon
1 laurierblaadje
olijfolie
Zo maak je hachee gehakt:
1. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de uien tot ze zacht en goudbruin zijn.
2. Voeg het gehakt en de kruidenmix voor hachee toe en bak het gehakt rul en gaar.
3. Voeg nu de rodewijnazijn en de bouillon toe, meng door elkaar en laat zachtjes pruttelen.
4. Leg het laurierblaadje in de pan en verkruimel de plakjes ontbijtkoek boven de hachee.
5. Laat het nu minimaal een half uurtje sudderen.
6. Haal voor je het hacheegehakt serveert, het laurierblaadje uit de pan.
Wij aten het hachee gehakt met een lekker wortel-snijbonen stamppotje, maar je kunt natuurlijk helemaal zelf bedenken wat je er lekker bij vindt. Een andere stamppot of misschien rijst en groenten? Hoe dan ook smullen!