Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Gastvrij Rotterdam 2019 Ahoy

Gastvrij Rotterdam 2019

Afgelopen maandag bezocht ik de zevende editie van de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Sabine beloofde mij: er is genoeg te proeven. En dat is voor mij reden genoeg om op pad te gaan. Maar dit jaar is voor het eerst een speciaal paviljoen ingericht: ‘Dat smaakt naar meer!’. Dat wilde ik wel verder onderzoeken…

Op deze driedaagse horecabeurs is echt álles op horeca-gebied te vinden. Er is keuze uit verschillende prachtige apparatuur, servies, meubilair, honderden mooie menukaarten, duizenden soorten wijn en bier, stevige kazen en kwaliteit producten op het gebied van vlees en vis. Maar wat is er te halen als gast-blogger? Ik moet aan het werk! Pukster is een food én lifestyle blog. Ik stelde mijzelf de taak om door een ‘groene bril’ te kijken. Wat biedt de horeca-wereld op het gebied van gezonder leven? Op zoek naar vernieuwende en duurzame initiatieven!

De kleinste chef-kok ter wereld

Direct bij binnenkomst heb ik een ontmoeting met Le Petit Chef. De kleinste chef-kok ter wereld! Een paar creatieve jongens uit België maakten deze 3-D ervaring op je bord. Mocht je dit ‘live’ willen meemaken dan kan dat in vakantiepark De Krim op Texel. Kinderen zullen nu graag mee uit eten willen. En laten de tablet links liggen!

 

Op zoek naar het speciale paviljoen heb ik met open mond gekeken naar de finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or. Professionals met mooie koksmutsen en serieuze gezichten die de meest prachtige (en smaakvolle) creaties maken.

Gastvrij Rotterdam: dat smaakt naar meer!

En dan heb ik het gevonden: het paviljoen ‘Dat smaakt naar meer!’. Een ruimte vol standjes op het gebied duurzame projecten en plantaardige voeding. Met een heus Vegan Taste Lab kon ik vandaag smikkelen van hotdogs, bacon, burgers, bitterballen, mayo, plantaardige slagroom, brownies en kokoskoekjes. Ik was blij verrast met het aanbod. Alles wat ik heb mogen proeven was verrukkelijk. Nee, ik ben niet bevooroordeeld want er liepen genoeg non-vegans rond die ook hebben geproefd. Alle reacties waren zeer positief: “Dit is heel lekker!”

Stichting Good Fish Foundation is een speciale vermelding waard. Zij houden zich bezig met het benutten van de bijvangst. Dit is ook eetbare vis en minstens net zo lekker. Ik vind het een goed streven: gebruik alles wat met het net naar boven komt.

En een leuk weetje: De Beren is dit jaar door ProVeg  uitgeroepen tot meest vegan-vriendelijke keten.

Ik denk dat ik deze dag volledig in Pukster-style heb doorbracht. De ochtend begon in de sportschool en eindigde met een buik vol goed voer. Ik heb met plezier rondgelopen om te zien hoe ondernemingen bezig zijn de horeca-wereld te gezonder, duurzamer en diervriendelijker te maken.

Karlijn woont in Zuid-Holland en werkt daar als bibliothecaris. Haar vrije tijd besteed zij graag aan het luisteren van boze mannen muziek, Netflix en aan het eten van (on)gezond voedsel. Volg haar belevenissen in de plantaardige wereld via @pastpresentetc op Instagram.

Geef een reactie