Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

BBQ Feast on Fire Jord Althuizen foto

BBQ Feast on Fire | Jord Althuizen

Barbecue jij het liefst op echt vuur? Dan ken je vast Jord Althuizen van Smokey Goodness wel en dan is er goed nieuws: zijn nieuwste boek BBQ Feast on Fire is nu verkrijgbaar en staat vol met barbecue recepten die je feestje compleet maken. Ik mocht het reviewen en inmiddels heeft het boek een plekje in mijn boekenkast. 

Party time? Past als ’t sist, rookt en grilt en het natuurlijk echt feest. En met Smokey Goodness BBQ feast on fire stook jij het feestje echt op! Van complete BBQ feasts als Yankee, Italian of veggie, all out impressive smokey showpieces of simpele bites voor een kleine get-together, met de very special recepten van Smokey Goodness & friends laat jij vanaf nu elk feestje gegarandeerd zinderen. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van BBQ Feast on Fire

bbq feast on fire omslagDit is wat je noemt een stoer kookboek waarmee je goed voor de dag kunt komen als je nog een cadeautje zoekt voor een man die graag achter zijn BBQ staat. Na een dankwoord, inhoudsopgave en een inleiding vind je de hoofdstukken Firestarter, BBQ Bascis, Friendly fire fish tales, BBQ brunch, Friendly fire chateaubriand, BBQ’ish bites, Friendly fire Ter Weele en Smokin’ showpiecesAchterin het boek vind je nog My favorite dealers & brands en een handig register. Voor dit boek werkte Jord samen met ‘local heroes’ als Bart van Olphen (Fishtales) en de meesterslagers Jonathan van Uden (Chateaubriand) en Herman ter Weele (zelf slachtend slagerij Ter Weele).

Over Jord Althuizen

Jord is oprichter, eigenaar en potmaster van Smokey Goodness, een BBQ cateringbedrijf. Daarvoor was hij chef-kok, restaurantmanager en culinair eindredacteur. In 2010 begon hij met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. Inmiddels vind je vestigingen van Smokey Goodness in Rotterdam en Antwerpen onder de naam Black Smoke en als The Rough Kitchen in Amsterdam. In de foodhallen in Den Haag vind je Smokey Goodness Burgers & Bites.

BBQ feast on fire banner.jpg

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Dit keer is het een fijn lijstje met party food geworden:
1. Not so po’boy
2. Flaming vitello tonnato
3. X-mas sliders
4. Gerookte cranberry-boterkoek
5. Smoked caramel apple pecan cobbler
6. Carpaccio alla griglia
7. Gegrilde rode mul con orzo perla e olive
8. Gegrilde zoete aardappel met peer en taleggio
9. Winterpoffers met warme kersen en kaneelijs
10. Double smoked ham met bourbon-truffelglaze

Hoewel wij hier een buitenkeuken hebben in de vorm van een Weber Genesis II (een gasbarbecue), in plaats van een ‘echt vuur’ BBQ, zijn de recepten welkom. Het gaat om gerechten waar je het water spontaan van in de mond loopt namelijk. Ligt dit boek komende kerst bij jou onder de kerstboom?  

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie