Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #43 foto

All you can read #43: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #43?

All you can read #43

Flessenpost | Chantal Claassen

Over Chloë die al jong wees werd en opgevoed werd door oma. Inmiddels is Chloë volwassen maar drukt dat grote verlies nog altijd een stempel op haar. Als ze besluit bij haar vriend weg te gaan, trekt ze in bij vriendin Babs en neemt ze een extra baantje in Hoek van Holland, waar veel herinneringen liggen. Als een blok voor haar baas Jesse vallen was zo niet het plan maar ja…

‘Flessenpost’ van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden. (Bron: omslag)

Dromen van jou | Dani Atkins

Over weduwe Beth die jaren nadat haar man overleed, besluit om te proberen zwanger te worden van het laatste embryo van heb samen. Dan blijkt dat de kliniek een ernstige fout heeft gemaakt. Wat volgt is een roller coaster voor alle betrokkenen. Een aangrijpend verhaal over wat het leven voor je in petto kan hebben. Hoe er ook in de meest moeilijke tijden altijd iets moois kan ontstaan.

Beth Brandon heeft eindelijk de bloemisterij waar ze al haar hele leven van droomt, maar zelfs dát kan haar zenuwen niet bedwingen: vandaag gaat ze iets delen met haar man dat haar hele leven zal veranderen. Izzy Vaughan dacht dat zij en haar man samen oud zouden worden, maar ze lijken de laatste tijd steeds meer uit elkaar te groeien. Ze houden allebei zielsveel van hun zoontje Noah, maar is dat genoeg om hun huwelijk te redden? Acht jaar geleden is deze twee vrouwen iets overkomen. Nu blijkt dat dankzij die ene dag acht jaar geleden hun levens nooit meer hetzelfde zullen zijn… (Bron: omslag)

Het eilandhotel | Jenny Colgan

Het is tijd om hotel The Rock klaar te krijgen voor de opening. Er wordt een (beetje gekke en smoezelige) Franse kok gevonden en een keukenhulp die in feite een verbannen rijke Noor is. Deze nieuwkomers brengen leven in de brouwerij. Alle figuren uit de eerdere boeken van deze serie komen weer voorbij en het is wederom een boek dat lekker wegleest.

Wanneer Flora McKenzie samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland probeert om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten, blijkt dat minder eenvoudig dan gedacht. Maretakken, glühwein en vrede op aarde – wie wil dat nou niet? Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen… Krijgt Flora alles voor elkaar voor de Grote Opening? (Bron: omslag)

Er was eens een puppy | Lizzie Shane

Hondenliefhebber of niet, dit boek leest sowieso lekker weg hoor! Over fladderige en kleurrijke Deenie die de wereld over reist, maar nu een tijdje in Pine Hollow blijft. En over ambitieuze, gestructureerde Connor die vastberaden is om partner te worden en een geschikte vrouw te trouwen. Deenie traint zijn ongeleide projectiel van een pup Maximus. Zo verschillend als ze zijn, dat wordt niks toch…?

Keer terug naar het betoverende dorpje Pine Hollow in het hartveroverende vervolg op Kerstmis met een staartje. Als het dierenasiel van Pine Hollow onverhoopt moet sluiten, adopteert Connor in een opwelling de Ierse wolfshond Maximus. Nu zijn huis is veranderd in een vuilnisbelt van gebroken glas, verscheurde kussens en plukken haar, begint hij zich af te vragen of dat wel zo’n goed idee was. Ten einde raad wendt hij zich tot hondentrainer Deenie. Deenie heeft absoluut geen zin om meer tijd door te brengen met regelneef Connor, hoe leuk zijn hond ook is. Tot ze voor de zoveelste keer single op een familiefeest moet verschijnen, en op een idee komt. Als Connor zich voordoet als haar vriend, zorgt zij voor zijn hond. De ideale overeenkomst, zolang ze niet écht verliefd worden. En dat zit er zeker niet in. Toch? (Bron: omslag)

De boekwinkel op de hoek | Annie Darling

Posy erft de boekwinkel waar ze werkt en waarboven ze woont met haar broertje Sam. Ze is vastberaden een succes te maken van ‘Happy ever after’. Hoe weet ze alleen niet zo goed. Gaat het haar lukken om de winkel op tijd voor de opening klaar te hebben? En zou die lompe maar o zo sexy Sebastian ooit eens naar haar luisteren? Leuke feelgood. En nu wil ik ook een boekwinkel met tearoom…

Posy Morland heeft al nauwelijks een idee wat ze moet met de noodlijdende boekwinkel die ze geërfd heeft, laat staan dat ze weet wat ze moet met medewerker Sebastian – ook wel bekend als De Vervelendste Man Ooit™. In een halfjaar probeert ze de winkel om te toveren tot de eigenzinnige Londonse boekenhotspot die ze voor ogen heeft. Als Sebastian haar nou eens haar gang liet gaan…  Toevlucht zoekt ze in de oneindige voorraad romantische comedy’s die de winkel rijk is. Lezend van goed einde naar goed einde vraagt ze zich af: ligt er ook een happily ever after voor de winkel én haar in het verschiet? ( Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie