Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Sporten op vakantie Oostenrijk

Sporten op vakantie: dit neem ik mee

De meeste mensen verklaren me nog net niet voor gek als ik zeg dat ik ook op vakantie sport. “Je hebt vakantie hoor”, is de meest gehoorde reactie zeg maar. Als ik uitleg dat het daarom juist extra fijn is om te sporten omdat ik dan alle tijd heb, gaat er moeilijk in. En toch is het zo. Sporten op vakantie: doe jij het?

Normaal gesproken ben ik minimaal twee keer per week in de sportschool te vinden. Meestal voor een combiles kickboksen en jumpen, maar ook voor een circle training of een lesje Kangoo jumps. Red ik dat niet dan fiets ik er vaak toch thuis nog even een kleine workout in: beetje hoepelen, matje uitrollen en binnen een half uur heb ik dan toch weer even lekker wat gedaan. Ik voel me nu eenmaal lekkerder als ik regelmatig sport (hoewel dat ook wel anders is geweest hoor). Anyway, als ik op vakantie ga neem ik dus altijd wat spullen mee waarmee ik mijn ding kan doen. Wat ik meeneem? Ga ik je vertellen!

Sporten op vakantie: dit neem ik mee

1. Fitness hoelahoep
Dit is een verzwaarde hoelahoep die uit elkaar kan worden gehaald en dus eenvoudig mee op vakantie gaat. Oortjes in met een lekker muziekje of Netflix aan en gaan: 15 minuten linksom, 15 minuten rechtsom.

2. Dumbbells
Ik neem meestal mijn dumbbells van 5 kg mee voor de nodige oefeningen voor de biceps, triceps en schouders. Uiteraard kun je ook lichtere of zwaardere gewichten meenemen.

3. Mini bands
Zo’n setje elastieken in verschillende weerstanden past echt in iedere tas of koffer. En je kunt er dus van alles mee; armen, benen, billen…

4. Springtouw
Hoef ik niet uit te leggen toch? Compact en dus eenvoudig mee te nemen en je hebt weinig ruimte nodig om te kunnen touwtje springen. Goed voor je conditie!

5. Een matje
Hiermee kun je namelijk van alles doen met je eigen lichaamsgewicht. Ik rol ook regelmatig thuis mijn matje uit en ga dan aan de slag. Hier vind je een voorbeeld van een workout van maar 18 minuten >>

En, heb ik je overtuigd om tijdens de vakantie ook lekker (door) te sporten, of deed je dat eigenlijk altijd al? Laat je het weten in en reactie hieronder? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

16 Comments

 • Info@not2limited.com'

  Alexandra

  14 juli 2019 at 12:16

  Op vakantie neem ik een handkoffer mee, als ik al die sportspullen zou meenemen, dan zou ik mijn kleding thuis moeten laten. Ook zonder materiaal kun je nog genoeg doen. Bewegen doe ik toch wel.

  Beantwoorden
  • Pukster

   14 juli 2019 at 13:32

   Wij gaan met de auto dus dan is er altijd wel wat ruimte om spullen mee te nemen. Maar inderdaad, ook zonder ‘hulpmiddelen’ kun je voldoende doen.

   Beantwoorden
 • mijnbrazilie@gmail.com'

  Mario

  14 juli 2019 at 14:23

  Ik vind het beetje simpel om te zeggen dat je niet moet sporten op vakantie, omdat je vakantie hebt. Dat moet iemand toch lekker zelf weten. Vakantie is eigenlijk net als een gewone dag iets wat je zelf moet invullen. Ik vind het super als mensen gewoon lekker doen waar ze zin in hebben. Als jij het lekker vindt om te sporten tijdens je vakantie dan denk ik dat jij lekker jezelf bent! Goed bezig!

  Beantwoorden
 • lodiblogt@hotmail.com'

  Lodi

  15 juli 2019 at 10:52

  In de vakantie gaan we wandelen in de bergen en klimmen dus doe ik al wel veel. ik weet van mijn bootcamp trainer die ging ook in de vakanties altijd gewoon door, als het kan, gewoon doen hoor, geeft juist extra energie.

  Beantwoorden
 • roryblokzijl@gmail.com'

  Rory

  15 juli 2019 at 12:56

  Ik ben echt dol op sporten, al heb ik er niet altijd de tijd voor. In de ochtend sporten vind ik veel fijner dan in de avond. Alleen is dan ‘wel-sporten’ ‘niet-werken’, dus soms laat ik het zitten. Normaal gesproken probeer ik zo’n 2/3 keer per week te halen. Tegenwoordig overigens vaak yoga (hot yoga dan). Heerlijk. Maar op vakantie? Dan is het voor mij ook echt vakantie en neem ik dus niets mee. Wandelen doen we best regelmatig dus dat ’telt’ voor mij dan ook. Ofzo 😉

  Beantwoorden
 • Cynthia@cynspirerend.nl'

  Cynthia

  16 juli 2019 at 15:14

  Door fysieke omstandigheden heeft bij mij het sporten een tijd stilgelegen. Nu ben ik weer rustig aan begonnen met yoga en wandelen. En daar ga ik op vakantie gewoon mee door. Beiden kunnen overal!

  Beantwoorden
 • lifebym-e@hotmail.com'

  Mandy

  16 juli 2019 at 21:56

  Zulke dingen neem ik niet mee. Gewoon simpelweg omdat ik thuis ook niet gebruik. Maar op vakantie beweeg ik wel altijd heel veel. Wij gaan veel naar natuurparken en watervallen etc

  Beantwoorden

Geef een reactie