Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Sporten op vakantie Oostenrijk

Sporten op vakantie: dit neem ik mee

De meeste mensen verklaren me nog net niet voor gek als ik zeg dat ik ook op vakantie sport. “Je hebt vakantie hoor”, is de meest gehoorde reactie zeg maar. Als ik uitleg dat het daarom juist extra fijn is om te sporten omdat ik dan alle tijd heb, gaat er moeilijk in. En toch is het zo. Sporten op vakantie: doe jij het?

Normaal gesproken ben ik minimaal twee keer per week in de sportschool te vinden. Meestal voor een combiles kickboksen en jumpen, maar ook voor een circle training of een lesje Kangoo jumps. Red ik dat niet dan fiets ik er vaak toch thuis nog even een kleine workout in: beetje hoepelen, matje uitrollen en binnen een half uur heb ik dan toch weer even lekker wat gedaan. Ik voel me nu eenmaal lekkerder als ik regelmatig sport (hoewel dat ook wel anders is geweest hoor). Anyway, als ik op vakantie ga neem ik dus altijd wat spullen mee waarmee ik mijn ding kan doen. Wat ik meeneem? Ga ik je vertellen!

Sporten op vakantie: dit neem ik mee

1. Fitness hoelahoep
Dit is een verzwaarde hoelahoep die uit elkaar kan worden gehaald en dus eenvoudig mee op vakantie gaat. Oortjes in met een lekker muziekje of Netflix aan en gaan: 15 minuten linksom, 15 minuten rechtsom.

2. Dumbbells
Ik neem meestal mijn dumbbells van 5 kg mee voor de nodige oefeningen voor de biceps, triceps en schouders. Uiteraard kun je ook lichtere of zwaardere gewichten meenemen.

3. Mini bands
Zo’n setje elastieken in verschillende weerstanden past echt in iedere tas of koffer. En je kunt er dus van alles mee; armen, benen, billen…

4. Springtouw
Hoef ik niet uit te leggen toch? Compact en dus eenvoudig mee te nemen en je hebt weinig ruimte nodig om te kunnen touwtje springen. Goed voor je conditie!

5. Een matje
Hiermee kun je namelijk van alles doen met je eigen lichaamsgewicht. Ik rol ook regelmatig thuis mijn matje uit en ga dan aan de slag. Hier vind je een voorbeeld van een workout van maar 18 minuten >>

En, heb ik je overtuigd om tijdens de vakantie ook lekker (door) te sporten, of deed je dat eigenlijk altijd al? Laat je het weten in en reactie hieronder? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

16 Comments

Geef een reactie