Soms heb je gewoon zin in een bordje eten dat snel op tafel staat maar dat wel lekker en voedzaam is. Deze volkoren tortiglioni met zalm, groene asperges en haricots verts is precies dat. Een recept waarmee je op een drukke (doordeweekse) dag in no time aan tafel kunt.
Je kunt in dit recept voor verse zalmfilet gaan, of je haalt het uit de vriezer. Net wat je handig vindt en/of in huis hebt. Laatst maakte ik trouwens nog zo’n lekker voedzaam pasta-recept: volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto. Behalve deze heerlijkheid vind je uiteraard nog veel meer pastarecepten hier op Pukster.
Dit heb je nodig:
400 gram volkoren tortiglioni
400 gram zalmfilet
350 gram groene asperges
250 gram haricots verts
1 kuipje Boursin Cuisine
peper en zout
olijfolie
Zo maak je deze volkoren tortiglioni met zalm, groene asperges en haricots verts:
1. Snijd de haricots verts doormidden.
2. Verwijder het onderste, houtige, deel van de asperges en snijd de asperges daarna in drie delen.
3. Kook de tortiglioni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Kook de haricots verts en groene asperges in zo’n 4 minuten beetgaar.
5. Snijd de zalmfilet in blokjes, bestrooi met wat peper en zout en bak in een scheutje olijfolie een minuut of 5-6.
6. Giet de pasta en de groenten af en doe samen in een pan.
7. Voeg de Boursin Cuine toe en meng door elkaar.
8. Voeg de zalmblokjes toe en schep nog even voorzichtig om.
That’s it. Zo zet je snel en eenvoudig een heerlijke voedzame maaltijd op tafel. Ga jij deze volkoren tortiglioni met zalm binnenkort maken?