Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

linguine met vegetarische kipstukjes

Linguine met vegetarische kipstukjes

Deze linguine met vegetarische kipstukjes maakte ik op een avond dat de man eigenlijk niet mee zou eten. Uiteindelijk liep zijn dag anders en schoof hij toch aan. Conclusie van de drie mannen: geslaagde bordje pasta. En dat vond ik zelf ook dus gelijk maar het recept uitgewerkt. 

Door te kiezen voor vegetarische kipstukjes is het lichter verteerbaar en daarmee zeer geschikt als maaltijd voor het sporten. Uiteraard kun je helemaal zelf kiezen of je voor kip of vega gaat. Het kan allebei heel prima in dit recept.

Heb je ook al eens de volkoren wraps met vegetarische vulling geprobeerd? 

Ingrediënten van deze linguine met vegetarische kipstukjes:

350 gram linguine (of spaghetti)
2 doosjes vegetarische kipstuckjes (Vivera) of 400 gram kipfilet in blokjes
0,5 theelepel paprikapoeder
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, waarvan twee fijngehakt
1 rode paprika, in kleine blokjes
2 tomaten, in blokjes
300 gram tomaten passata
3 takjes basilicum, waarvan de blaadjes grof gesneden
olijfolie
peper
zout

Bereiding van deze linguine met vegetarische kipstukjes:

1. Breng water aan de kook voor de linguine.

2. Kruid ondertussen de vegetarische kipstukjes met paprikapoeder en pers een teentje knoflook erboven uit. Bij gewone kip ook op smaak brengen met peper en zout.

3. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en paprika.

4. Voeg dan de vegetarische kipstukjes toe en bak mee.

5. Voeg dan de fijngehakte knoflook en tomaatstukje toe en bak nog even mee.

6. Voeg tot slot de passata toe en breng aan de kook. Laat dan even pruttelen.

7. Kook ondertussen de linguine gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

8. Proef de saus en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

9. Giet de linguine af en meng in delen door de pastasaus.

10. Meng er als laatste de basilicum doorheen.

11. Verdeel over vier borden en eet lekker!

Vervang jij wel eens vlees door vega alternatieven? Wij doen het een paar keer per week en dat bevalt heel goed. 

Geef een reactie