Of je nu graag in Griekenland komt of niet, tzatziki fietst er altijd wel in toch? Nu kun je natuurlijk kiezen voor een kant-en-klare versie uit de supermarkt maar geloof me als ik zeg dat zelfgemaakt echt lekkerder is. Met dit tzatziki recept heb je in een handomdraai een lekkere hoeveelheid klaar om rauwkost in te dippen, je broodje mee te smeren of bij een stukje vlees van de BBQ te eten.
Wij aten de tzatziki laatst in de volgende heerlijke combinatie: bestrijk een (volkoren) tortilla met een lekker laagje tzatziki, leg er wat ijsbergla, reepjes gele paprika en plakken tomaat op en tot slot een in repen gesneden kipschnitzel die je ondertussen in de pan gebakken hebt. Smullen!
Dit heb je nodig:
125 gram crème fraîche
3 eetlepels Griekse yoghurt
0,5 komkommer
1 teentje knoflook
sap van halve citroen
10 gram dille
0,5 theelepel suiker
tabasco
peper en zout
Zo maak je zelf dit tzatziki recept:
1. Meng in een kom de crème fraîche, de Griekse yoghurt, suiker en het citroensap door elkaar.
2. Snijd de (gewassen) komkommer in kleine blokjes en doe ook in de kom.
3. Pers het teentje knoflook boven het kommetje fijn.
4. Hak de dille fijn, voeg toe en meng alles goed door elkaar.
5. Breng op smaak met een paar druppels tabasco, peper en zout.
En, ga jij volgende keer zelf tzatziki maken? Misschien vind je homemade knoflooksaus dan ook wel een goed idee… Hoe dan ook: hopelijk vind je het een lekker recept.