Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Tzatziki recept: zelfgemaakt is altijd lekkerder
Tzatziki recept foto

Tzatziki recept: zelfgemaakt is altijd lekkerder

Of je nu graag in Griekenland komt of niet, tzatziki fietst er altijd wel in toch? Nu kun je natuurlijk kiezen voor een kant-en-klare versie uit de supermarkt maar geloof me als ik zeg dat zelfgemaakt echt lekkerder is. Met dit tzatziki recept heb je in een handomdraai een lekkere hoeveelheid klaar om rauwkost in te dippen, je broodje mee te smeren of bij een stukje vlees van de BBQ te eten. 

Wij aten de tzatziki laatst in de volgende heerlijke combinatie: bestrijk een (volkoren) tortilla met een lekker laagje tzatziki, leg er wat ijsbergla, reepjes gele paprika en plakken tomaat op en tot slot een in repen gesneden kipschnitzel die je ondertussen in de pan gebakken hebt. Smullen!

Dit heb je nodig:

125 gram crème fraîche
3 eetlepels Griekse yoghurt
0,5 komkommer
1 teentje knoflook
sap van halve citroen
10 gram dille
0,5 theelepel suiker
tabasco
peper en zout

Zo maak je zelf dit tzatziki recept:

1. Meng in een kom de crème fraîche, de Griekse yoghurt, suiker en het citroensap door elkaar.

2. Snijd de (gewassen) komkommer in kleine blokjes en doe ook in de kom.

3. Pers het teentje knoflook boven het kommetje fijn.

4. Hak de dille fijn, voeg toe en meng alles goed door elkaar.

5. Breng op smaak met een paar druppels tabasco, peper en zout.

En, ga jij volgende keer zelf tzatziki maken? Misschien vind je homemade knoflooksaus dan ook wel een goed idee… Hoe dan ook: hopelijk vind je het een lekker recept. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord