Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Homemade knoflooksaus: het allerlekkerst
Homemade knoflooksaus recept

Homemade knoflooksaus: het allerlekkerst

Wat een feest zo’n reeks warme zomerse dagen achter elkaar hè. Met dat mooie weer is het BBQ-seizoen ook gelijk geopend. Gisteravond hadden wij de eerste van dit jaar en morgen de volgende, heerlijk. Denk je aan barbecue dan denk je aan lekkere sausjes. Hier is homemade knoflooksaus favoriet. Het recept? Lees snel verder. 

Behalve dat deze homemade knoflooksaus heerlijk is bij je stukje vlees van de barbecue combineert hij ook super met allerlei rauwkost als dip. Dezelfde knoflooksaus komt hier ook op tafel als we (ook homemade) shoarma eten bijvoorbeeld, zoals vandaag. Ik heb vanochtend dus weer een schaaltje knoflooksaus gemaakt. Ik maak de saus het liefst in de ochtend zodat hij de rest van de dag lekker op smaak kan komen.

De ingrediënten voor deze homemade knoflooksaus

Homemade knoflooksaus100 gram Griekse of Turkse yoghurt
100 gram mayonaise (ik gebruik altijd Hellmann’s)
2 tenen knoflook (of 3 als je het graag wat pittig hebt)
1 eetlepel verse bieslook (fijngehakt)
1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
snufje zout, zwarte peper, suiker en paprikapoeder

De bereiding van homemade knoflooksaus

1. Doe de yoghurt en mayonaise in een kom.

2. Pers de teentjes knoflook uit boven het mengsel.

3. Voeg de verse kruiden en droge overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.

4. Sluit goed af (om een koelkast die naar knoflook ruikt te voorkomen) en zet minimaal een half uur weg in de koelkast.

Ik weet bijna zeker dat je deze homemade knoflooksaus lekkerder vindt dan de kant-en-klare versie uit een potje of flesje. Geniet van het zomerse weekend!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie