Op dagen dat er weinig tijd en/of zin is om te koken maar je wel goed wilt eten, zijn traybakes een uitkomst. Je snijd grof het een en ander, legt alles tegelijk op een bakplaat en dan is het wachten tot de oven zijn ding heeft gedaan. Ondertussen ruim je de keuken op, dek je de tafel en voor je het weet kun je roepen: “Aan tafel!”. Easy does it.
Ik had laatst dus zo’n dag en die zag ik van tevoren al aankomen toen ik een blik om mijn agenda wierp. Dus zorgde ik ervoor dat ik de benodigdheden in huis had. Eenmaal thuis na een lange en drukke dag stonden onze bordjes in een half uurtje op tafel. Top toch?!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
6 runder braadworsten
4 paprika’s (liefst in verschillende kleuren)
600 gram aardappelpartjes met schil
2 rode uien
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gerookt paprikapoeder
peper en zout
Zo maak je deze traybake:
1. Verwarm de oven voor op 230 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, snijd in blokjes van zo’n 2×2 cm en verdeel over de bakplaat
3. De rode ui ontdoe je van de harde buitenkant, snijd je vervolgens in 8 parten en verdeel je ook over de bakplaat.
4. Snijd de braadworsten in stukken en verdeel tussen de groenten op de bakplaat.
5. Meng in een kommetje de olijfolie met het gerookte paprikapoeder en voeg wat peper en zout toe.
6. Schud de aardappelpartjes om met de gekruide olijfolie en verdeel ze vervolgens over de bakplaat.
7. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak zo’n 20-25 minuten tot de worst gaar is, en de aardappelpartjes en groenten beginnen te kleuren.
8. Verdeel over vier borden en smullen maar.
Misschien nog wat frisse komkommersalade erbij of stukken watermeloen… Hoe dan ook heb je een lekker bordje eten wat voor mij in de categorie comfort food valt. Enjoy!