Persoonlijk ben ik dol op zo’n bakplaat vol met lekkers uit de oven. De mannen vinden het zo zo dus iedere week een traybake op het menu gaat ‘m niet worden. Maarrrrr zo af en toe komt er toch echt eentje op tafel. Dit keer maakte ik een traybake met kip, gehakt, aardappel, tomaat en sjalotten. Heerlijk!
Het ideale van zo’n traybake zit ‘m vooral in het feit dat je alles op een bakplaat mikt en de oven doet de rest. Houd je mooi tijd over om ondertussen de keuken weer even aan kant te brengen of een lekkere salade voor erbij in elkaar te flansen. Een super handige maaltijd voor een drukke doordeweekse dag dus.
Ingrediënten:
1 kilo (Roseval) aardappelen, in parten
250 gram sjalotjes, gepeld en gehalveerd
1 bol knoflook, overlangs gehalveerd
5 eetlepels harissa
4 kippendijfilets
250 gram rundergehakt
500 gram (cherry) trostomaatjes
8 gram verse peterselie, grof gehakt
olijfolie
Zo maak je de traybake met kip:
1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe 2 eetlepels olijfolie in een grote kom en meng met de harissa.
3. Breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg de kippendijfilets, aardappelen, sjalotten en olijven toe en meng goed.
5. Meng het rundergehakt met peper en zout en draai er middelgrote gehaktballetjes van.
6. Verdeel samen met de inhoud van de kom over de bakplaat.
7. Leg de knoflookhelften en de tomaatjes tussen de andere ingrediënten.
8. Bak zo’n 30 minuten in het midden van de oven tot de kip, aardappelen en het gehakt gaar en goudgeel zijn.
9. Verdeel voor het serveren de peterselie over de bakplaat.
En, ga jij ook deze traybake met kip maken? Of heb je een ander favoriet recept voor op de bakplaat?