Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Mexicaanse soep uit de Crock-Pot
mexicaanse soep uit de Crock-Pot

Mexicaanse soep uit de Crock-Pot

Deze heerlijke Mexicaanse soep flans je eenvoudig in elkaar en is dus ideaal voor een doordeweekse dag. Zeker als je je slowcooker het werk laat doen. Je stopt eenvoudig alle ingrediënten in de Crock-Pot, gaat verder met je dag en aan en als het etenstijd is schep je een heerlijke kom soep in. 

Ik heb mijn slowcooker al een tijdje en ben er nog steeds blij mee. Je kunt er van alles mee maken zoals stoofpotjes, soepen, pulled pork en stoofpeertjes. Je vult ‘m ‘s ochtends met de ingrediënten en hebt er vervolgens weinig omkijken meer naar. Boodschapje doen of de kinderen uit school halen? Geen probleem, de Crock-Pot pruttelt zachtjes verder. Ideaal!

Ingrediënten van deze Mexicaanse soep:

750 gram kippendijfilet
2 potjes milde taco saus (Santa Maria)
1 liter kippenbouillon
1 zakje fajita kruidenmix (Santa Maria)
300 gram maïs (Bonduelle)
400 gram zwarte bonen (Bonduelle)
1 limoen
zout

Bereiding van deze soep:

1. Leg de kippendijfilets op de bodem van de Crock-Pot.

2. Giet de kippenbouillon en taco saus over de kip.

3. Strooi de inhoud van het zakje fajita kruidenmix er bovenop.

4. Halver de limoen en knijp uit in de Crock-Pot.

5. Voeg de bonen en mais toe, roer alles even door elkaar en stel de Crock-Pot dan in op 7 uur, lage stand.

6. Haal een half uur voor het einde de kip uit de slowcooker en haal het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar.

7. Doe de ‘pulled chicken’ weer terug in de Crock-Pot, roer even om en laat tot het einde van de bereidingstijd met rust.

8. Breng tot slot de soep, indien nodig, op smaak met wat zout.

9. Serveer met tortillachips en geniet ervan!

En, ga jij deze Mexicaanse soep een keer proberen? Extra lekker op een koude dag, zo’n lekker warme en spicy maaltijdsoep. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie