Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Spätzle met spek, ui, groene groenten en Gruyère
Spätzle met spek, ui, groene groenten en gruyère foto

Spätzle met spek, ui, groene groenten en Gruyère

Spätzle is een deegwaar die in Nederland niet heel gebruikelijk is. Ga je de grens over naar Duitsland en Oostenrijk dan zie je het wel vaker. Als je het in Nederland tegenkomt, neem dan zeker een zak mee zodat je ook dit recept voor Spätzle met spek, ui, groene groenten en Gruyère kunt maken!

Mocht je dol zijn op Spätzle, eerder deelde ik al eens het recept voor Spätzle met groenten en bacon. Toch net weer een andere versie dan dit recept. Maar allebei lekker!

Dit heb je nodig:

400 gram Spätzle
2 grote uien, gesnipperd
1 teentje knoflook
200 gram spekreepjes
250 gram haricots verts, gehalveerd
200 gram doperwten, diepvries
150 gram Gruyère, geraspt
peper en zout

Zo maak je deze Spätzle met spek, ui, groene groenten en Gruyère:

1. Bereid de Spätzle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Doe de spekreepjes in een hapjespan en bak op middelhoge stand tot ze beginnen te kleuren.

3. Voeg dan de gesnipperde ui toe, knijp de knoflook uit boven de pan en blijf bakken tot het een goudbruin geheel wordt.

4. Kook ondertussen de haricots verts en doperwten 4 minuten, giet af en zet weg.

5. Doe de (uitgelekte) Spätzle bij het spek-ui mengsel in de pan, net als de groenten en meng alles door elkaar.

6. Voeg een derde van de Gruyère toe en meng nog even door elkaar tot de kaas gesmolten is.

7. Breng op smaak met peper en zout.

8. Verdeel over vier borden en bestrooi met de overgebleven gruyère.

Zo zet je een heerlijk bordje comfort food op tafel. Serveer er nog een lekkere groene salade bij en klaar ben je. Eet lekker!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie