Zo af en toe kom ik bij Lidl en dan kom ik vaak thuis met producten die je niet zo snel bij een andere supermarkt vindt. Laatst nam ik een zak Spätzle (ook wel Knöpfle) mee naar huis. Traditioneel wordt dit in Oostenrijk bereid met heel veel kaas. Uiteraard komt er in dit recept ook kaas voor, maar ik voegde ook groenten en bacon toe. Resultaat? Een lekker bordje comfort food dat snel op tafel staat.
Wil je nog meer lekkere Oostenrijkse recepten, kijk dan eens naar het recept voor Tiroler Gröstl of (als je een lekker zoet nagerecht wil) naar het recept voor Kaiserschmarrn of een snelle Apfelstrudel!
Dit heb je nodig:
500 gram Spätzle
300 gram baconreepjes
1 kleine Chinese kool, in reepjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 groene paprika, in reepjes
100 ml slagroom
125 gram Emmentaler, fijn geraspt
(zwarte) peper
Zo maak je deze Spätzle met groenten en bacon:
1. Bereid de Spätzle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Bak ondertussen in een hapjespan de baconreepjes met de ui tot ze lekker beginnen te kleuren en knijp dat het teentje knoflook fijn boven de pan.
3. Bak dan nog een minuut of 5 de reepjes paprika en Chinese kool mee.
4. Draai de temperatuur omlaag en voeg de uitgelekte Spätzle toe, samen met de room en driekwart van de Emmentaler.
5. Schep alles om tot het een smeuïg geheel vormt en breng op smaak met peper.
6. Verdeel over de borden en bestrooi met de overgebleven geraspte Emmentaler.
Geniet van je bordje comfort food waarmee je je even in Oostenrijk waant. Lekker met een frisse groene salade ernaast.