Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Soep recepten: drie favorieten van Sabine
3 favoriete soep recepten

Soep recepten: drie favorieten van Sabine

Soep is wat mij betreft altijd goed. Mijn huisgenoten, de mannen, denken daar iets anders over helaas. De grootste man lust wel soep maar is kieskeurig, maar de broers halen er letterlijk hun neus voor op. Niet dat dat me ervan weerhoudt om toch af en toe een lekkere pan soep te maken natuurlijk. Ik deel vandaag mijn drie favoriete soep recepten met je. 

Ik ben opgegroeid met een vader die ieder weekend een grote pan soep (en draadjesvlees) fabriceerde. Groetensoep en kippensoep waren de favorieten destijds. Zijn recept voor kippensoep gebruik ik nog steeds regelmatig. En terwijl ik dit typ, realiseer ik me ook dat juist dat recept ontbreekt hier op Pukster. Shame on me! Daar ga ik snel verandering in brengen. Beloofd. Dat neemt niet weg dat ik wel mijn drie favoriete soep recepten van dit moment met je kan delen. Kijk je mee?

Drie favoriete soep recepten:

1. Jambalaya soep! Dit is zó lekker. En zo ideaal als maaltijdsoep wanneer er in etappes gegeten wordt. En ik moet dan ook gelijk terugkomen op mijn uitspraak dat de broers helemaal geen soep lusten. Dit vinden ze heerlijk en eten ze graag. De combinatie van garnalen, rijst en rookworst doet het ‘m denk ik haha.

2. Erwtensoep uit de Crock-Pot! Natuurlijk kun je ook heel prima snert in een gewone pan maken maar ik vind de Crock-Pot gewoon een fijn apparaat om dit soort gerechten mee te maken. Door het langzame kookproces gaan de smaken heerlijk in elkaar over en ook fijn; je hebt er verder geen omkijken naar totdat het bijna klaar is. Van snert blijft altijd wel een portie of twee over (want die broers die geen snert lusten) en die vries ik net zo makkelijk in voor later gebruik.

3. Mexicaanse soep uit de Crock-Pot! Deze maakte ik pas geleden voor het eerst en was een succes. Er bleef over en dat ging naar de zwager. Ook hij vond ‘m super lekker. De Crock-Pot zorgde ervoor dat de kippendijen heerlijk mals uit elkaar vielen als pulled chicken. Aanrader!

Ben jij ook een soep liefhebber en heb je aanraders? Ik zie jouw favoriete soep recepten graag tegemoet dus post ze vooral in een reactie hieronder! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord