Easy does it! Dit heerlijke bordje rigatoni met kip, cherry tomaatjes en olijven staat supersnel op tafel én is echt smakelijk. Perfect dus na een lange dag waarop je toch goed wil eten, maar geen zin hebt in gedoe. Kijk je mee naar het recept?
Mocht rigatoni jouw favoriete pastasoort zijn, check dan ook even het recept voor rigatoni bolognese of triple cheese rigatoni uit de oven, een lekker vegetarisch pastarecept.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
400 gram rigatoni
600 gram kipgehakt
1 teentje knoflook
500 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
195 gram kalamata olijven (Royal)
40 gram rucola
3 takjes basilicum, de blaadjes grof gehakt
3 eetlepels olijfolie met knoflook en chili (Montini)
100 ml witte wijn
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
peper en zout
Zo maak je deze rigatoni met kip, cherry tomaatjes en olijven:
1. Bereid de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit ondertussen de olijfolie met knoflook en chili in een hapjespan en bak hierin het kipgehakt rul.
3. Pers de knoflook boven de pan uit en breng het gehakt op smaak met peper en zout naar smaak.
4. Draai de temperatuur wat lager en voeg de witte wijn toe, de olijven en de gehalveerde cherry tomaatjes en schep alles even tot het op temperatuur is.
5. Voeg nu de basilicum toe en meng nog even door elkaar.
6. Verdeel de rucola over vier borden en schep daar de pasta op.
7. Bestrooi tot slot met de geraspte Parmezaanse kaas.
Ik heb altijd een voorkeur voor volkoren pasta, maar kon dat deze keer niet zo snel vinden dus werd het de witte variant. Deel je mijn voorkeur en kun je wel kiezen voor volkoren rigatoni, doe vooral! Maakt voor het recept niets uit.