Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Triple cheese rigatoni uit de oven #vegetarisch
triple cheese rigatoni uit de oven foto

Triple cheese rigatoni uit de oven #vegetarisch

Dol op pasta en op eenpansgerechten waar je geen omkijken naar hebt? Dan is deze triple cheese rigatoni uit de oven echt een recept voor jou. Zeker als je daarnaast ook nog eens graag vegetarisch eet en gek op kaas bent. Ik maakte deze ovenschotel laatste en vond het ideaal. 

Als je niet zo snel rigatoni kunt vinden maar wel een zak penne in huis hebt, kun je dat ook heel goed gebruiken hoor. En als je er liever een versie met vlees van maakt, voeg je eenvoudig wat rul gebakken gehakt, gebakken stukjes kip of uitgebakken spekreepjes aan toe. Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om er tonijn (uit blik) aan toe te voegen. Net wat je zelf lekker vindt.

Ingrediënten:

500 gram rigatoni
1 blik tomatenblokjes
1 teentje knoflook, geperst
6 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
450 gram spinazie (diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel oregano
handje fijngehakte peterselie
1 bol Burrata, in plakjes
175 gram geraspte kaas, belegen
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
250 ml kippenbouillon
35o ml water
scheutje olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze triple cheese rigatoni:

1. Vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie en verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Doe de tomatenblokjes, rigatoni, spinazie, tomatenpuree, geraspte belegen kaas en Parmezaanse kaas, oregano, knoflook, 350 ml water en  de kippenbouillon in de ovenschaal en meng goed door elkaar.

3. Breng op smaak met peper en zout en dek de schaal af met aluminiumfolie.

4. Schuif de ovenschaal in de oven en laat daar zo’n 40-45 minuten afgedekt garen.

5. Haal dan de aluminiumfolie van de schaal, schep even om, verdeel er de plakjes burrata over en laat nog ongeveer een kwartiertje verder garen in de oven.

6. Als de burrata gesmolten is en de pasta gaar, haal je de triple cheese rigatoni uit de oven en verdeel je er de gehakte peterselie over.

Binnenkort ga ik eens proberen of ik een lekkere pasta kan fixen in de slowcooker. Want het is toch heerlijk als je alles in een pan kunt stoppen, er verder geen omkijken naar hebt en ’s avonds een heerlijke maaltijd zoals deze triple cheese rigatoni op je bord kunt scheppen? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord