Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

paas rocky road foto

Paas rocky road: easy does it

We zijn nog in de eerste helft van maart, maar dat weerhield kleine broer en mij er niet van om op een zondagochtend een vrolijke paas rocky road te fabrieken. Want zeg nu zelf, dit zorgt toch voor instant vrolijkheid of niet? En een kind kan de was doen! 

Hoewel ik dit keer koos voor schuimpjes, koekjes en sprinkles kun je natuurlijk nog veel meer lekkere dingen toevoegen. Denk aan spekjes, stukjes stroopwafel, stukjes bastogne of speculaas… Je kunt zelfs chocolade paaseitjes toevoegen, maar doe dat pas als de chocolade is afgekoeld maar nog niet gestold. Anders smelten de eitjes. Hier vind je nog meer rocky road inspiratie >>

Dit heb je nodig:

paas rocky road vloeibaar400 gram witte chocolade
paasschuimpjes
paaskoekjes
sprinkles

een vierkante (bak)vorm
bakpapier
glazen kom
pannetje waar de glazen kom in kan hangen, zonder de bodem te raken
spatel

Zo maak je deze paas rocky road:

1. Bekleed de vorm met bakpapier. Gebruik een paar knijpers om het op de plek te houden.

2. Doe de witte chocolade in de glazen kom. Ik gebruikte ‘druppels’ van Callebaut, maar je kunt ook gewone witte chocoladerepen gebruiken en deze in stukjes breken.

3. Doe een klein bodempje water in de pan en breng deze tegen het kookpunt. Hang de glazen kom met de chocolade op de rand van de pan, zonder dat deze het water raakt.

4. Roer rustig om met een spatel, terwijl de chocolade begint te smelten.

5. Leg vast wat schuimpjes op de bodem van de vorm.

6. Is de chocolade volledig gesmolten tot een vloeibaar geheel? Schenk deze dan voorzichtig in de vorm en tik tot slot een paar keer op de vorm, zodat de chocolade mooi egaal uitvloeit.

7. Verdeel nu voorzichtig de paasschuimpjes en -koekjes voerde chocolade. Je kunt net zoveel gebruiken als je zelf lekker en/of mooi vindt.

8. Doe wat sprinkels in je handpalm en verdeel vervolgens voorzichtig met twee vingers over de nog lege delen chocolade.

9. Laat de rocky road eerst wat afkoelen in een koele ruimte zoals een bijkeuken of garage en zet deze daarna in de koelkast zodat hij verder kan opstijven. Laat de paas rocky zeker een nachtje in de koelkast, voordat je ‘m in stukken snijdt.

Zoals je merkt, heb je zo’n gezellig paas rocky road dus echt heel simpel en snel klaar. Het wachten tot hij volledig uitgehard is, duurt het langst. En vraagt iets van je geduld haha. Maar als het dan zover is: geniet ervan! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie