Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

nachos met gehakt recept

Nacho’s met gehakt, bonen en groenten

Bestel jij graag nacho’s bij de borrel of als voorgerecht? Waarom maak je ze niet eens zelf, gewoon thuis. Want hoe lekker is het om hiermee je weekend te beginnen bijvoorbeeld. Geen idee hoe het moet? Lees dan vooral even verder zodat je aan de slag kunt met deze nacho’s met gehakt.

Weet jij eigenlijk waarom we dit heerlijke recept nacho’s noemen? Het gerecht werd in 1943 voor het eerst gemaakt door een Mexicaanse kok met de naam Señor Ignacio ‘Nacho’ Anaya. En dat was dat…

Ingrediënten van deze nacho’s met gehakt:

1 zak naturel tortillachips
1 paprika
1 tomaat
1 sjalotje
350 gram rundergehakt
1 blikje mais (150 gram)
1 blikje zwarte bonen (200 gram)
1 zakjes geraspte kaas
paprikapoeder
peper
zout

Zo maak je dit recept voor nacho’s:

1. Verwarm de grill voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de paprika en tomaat (zonder vruchtvlees) in kleine blokjes.

3. Halveer het sjalotje (zonder schil) en snijd in dunne halve ringetjes.

4. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een zeef of vergiet.

5. Verhit wat olie in een hapjes- of koekenpan en bak hierin de paprikablokjes, voeg het gehakt toe en bak het rul.

6. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

7. Voeg dan de mais en zwarte bonen toe en verwarm even mee.

8. Als er overtollig vocht in de pan aanwezig is, giet je dat af.

9. Leg nu wat tortillachips op de bakplaat en strooi daar wat geraspte kaas over.

10. Verdeel daar overheen het gehaktmengsel en strooi er wat geraspte kaas over.

11. Bedek met de rest van de tortillachips, bestrooi met geraspte kaas en verdeel de tomatenblokjes en sjalot er overheen.

12. Schuif in de oven en grill net zo lang tot de kaas is gesmolten. Goed opletten dat je de bakplaat er op tijd uithaalt, want de tortillachips verbranden snel.

En dan is het dus smullen van je homemade nacho’s met gehakt! Lekker met verse guacamole of salsa erbij en jouw maaltijd  kan niet meer stuk. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie