Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Linguine met paprika-tomatensaus en kip
Linguine met paprika-tomatensaus en kip foto

Linguine met paprika-tomatensaus en kip

Af en toe een lekker bordje pasta fietst er altijd in toch? Dit keer werd het linguine met paprika-tomatensaus met kip. Oftewel een perfect recept om lekker wat groenten binnen te krijgen, zonder dat je het door hebt. Ideaal als je kinderen lastige eters zijn dus. Lees je mee?

Nu we toch in de linguine mood zijn, tip ik je ook nog even het recept voor linguine met garnalen, tomaat, peterselie en citroen. Superlekker ook, net zoals linguine met kalkoen, boontjes en nog veel meer lekkers. Maar nu eerst het recept voor linguine met paprika-tomatensaus natuurlijk!

Dit heb je nodig:

500 gram linguine
400 gram polpa (Mutti)
200 ml kookroom
300 gram kiphaasjes, in stukjes
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld
3 paprika’s (rood en geel), in blokjes
40 gram rucola
100 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
olijfolie
2 theelepels dragon
peper en zout

Zo maak je deze linguine met paprika-tomatensaus en kip:

1. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hier de sjalot in, samen met de knoflook die je boven de pan uitperst.

3. Voeg nu de blokjes paprika toe en bak op hoog vuur zo’n 5 minuten.

4. Voeg nu de polpa en kookroom toe en pureer het geheel met een staafmixer.

5. Voeg de dragon toe, breng op smaak met peper en zout en laat zachtjes sudderen met een deksel op de pan.

6. Verhit nog wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip. Breng op smaak met peper en zout.

7. Voeg de stukjes kip toe aan de paprika-tomatensaus en meng de gekookte linguine door de saus.

8. Verdeel de linguine over de borden en leg er wat rucola bovenop.

9. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

Eet lekker! Ik hoor graag wat er ervan vindt. Laat je een reactie achter?

Geef een reactie