Ik had natuurlijk wel zelf bedacht dat de ingrediënten van deze linguine goed bij elkaar zouden passen, maar de werkelijkheid was nog beter. Super lekker dit! De bordjes gingen dan ook allemaal schoon leeg. Ben je dol op pasta en wil je het ook eens maken? Lees dan vooral even verder.
Linguine (meervoud van Italiaans: linguina, tongetje) vormen een langwerpig soort pasta met een lensvormige doorsnede, gemaakt van durumtarwemeel. Ze zijn breder dan spaghetti en lijken op fettuccine, maar zijn minder breed en worden ook wel bavette of trenette genoemd. Een dunnere versie heet linguettine. Linguine stammen uit Genua en horen tot de keuken van Ligurië. Bekende gerechten zijn Linguine alle vongole (met Venusschelpen) en Trenette al pesto.
Ingrediënten van deze linguine:
400 gram linguine
400 gram sperziebonen (gebroken)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 bakje kerstomaatjes
2 takjes basilicum
400 gram kalkoenfilet
100 gram magere spekreepjes
1 eetlepel balsamico
olijfolie
zout
peper
Bereiding van deze linguine:
1. Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.
2. Kook de boontjes 3 minuten, giet ze af en zet even weg.
3. Snipper de rode ui en pel de knoflookteentjes.
4. Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en spoel kort met koud water.
5. Snijd de kerstomaatjes in vieren, hak de basilicum fijn en meng dit samen met olijfolie, balsamico, peper, zout in schaaltje.
5. Verhit wat olie in een hapjespan en bak daarin de kalkoenreepjes goudbruin en gaar. Haal de uit de pan en zet even weg.
6. Doe de spekreepjes in de hapjespan en voeg zodra ze beginnen te kleuren de gesnipperde ui toe en pers de teentjes knoflook boven de pan.
7. Als het spek/ui-mengsel gereed is voeg je de boontjes en kalkoen toe en meng je dit nog even goed door.
8. Voeg dan de pasta toe en warm het geheel nog even door.
9. Verdeel de linguine over de borden en verdeel het tomatenmengsel daar weer over. Buon appetito!
Een ding is zeker: dit recept gaat hier zeker weten in de herhaling. Ga jij je ook aan deze pasta wagen?
One Comment
Pingback:
7 februari 2018 at 14:08