Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Kapsalon: een gezondeRE versie
Gezondere kapsalon foto

Kapsalon: een gezondeRE versie

Laat je vooral niet op het verkeerde been zetten door de titel, want hoe je het ook wendt of keert gezond zal het niet worden. Deze versie is hooguit minder heftig dan de versie die je buiten de deur koopt. Maar als je er dan toch echt trek in hebt, maak dan zelf deze gezondeRE kapsalon. Scheelt in de calorieën (en in het schuldgevoel achteraf haha). 

Soms kun je dat gewoon hebben toch, trek in een ‘vette bek’. Zeker in het weekend kan dat hier thuis nog wel eens voorkomen. De teleurstelling is meestal toch te groot als we dan kiezen voor bestellen of afhalen. Het spreekt voor zich dat deze gezondERE kapsalon een stel blije mannen opleverde hier thuis. Hieronder lees je hoe je zelf ook aan de slag kunt.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

650 gram kipshoarma
6oo gram aardappelblokjes of -partjes
1 rode paprika, in reepjes
1 rode ui, in halve dunne ringen
150 gram ijsbergsla, dun gesneden
100 gram geraspte kaas
olijfolie
peper en zout
paprikapoeder

Zo maak je deze gezondeRE kapsalon:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Zet twee koekenpannen op met in allebei de pannen een scheutje olijfolie.

3. Doe de aardappelblokjes in een koekenpan, bestrooi met peper, zout en paprikapoeder naar smaak en bak goudgeel.

4. Doe de kipshoarma, samen met de reepjes rode paprika, in de andere koekenpan en bak deze gaar.

5. Doe de gebakken shoarma en paprika in een ruime ovenschaal.

6. Verdeel de gebakken aardappelblokjes erover.

7. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.

8. Haal de schaal uit de oven, verdeel er de ijsbergsla overheen en doe hetzelfde met de halve ringen rode ui.

9. Verdeel aan tafel over de borden en serveer er (verse) knoflooksaus en/of mayonaise bij.

Wil je net even wat meer groen erbij? Maak dan nog een snelle komkommersla voor de liefhebbers of zet stukken watermeloen op tafel. Hoe dan ook blije gezichten aan tafel!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie