Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Groenteschotel van aubergine, courgette, tomaat…
Groenteschotel van aubergine, courgette, tomaat en geitenkaas foto

Groenteschotel van aubergine, courgette, tomaat…

Een dagelijkse portie groenten is soms best lastig hè? Door lastige eters, doordat je nul inspiratie hebt of doordat je geen tijd hebt om boodschappen te doen en verse groenten te kopen. Deze groenteschotel van aubergine, courgette, tomaat en geitenkaas is wat dat betreft een idee om te onthouden. Vrij eenvoudig te maken en het combineert heerlijk met vrijwel alles. 

Deze groenteschotel kun je heel goed zonder toevoeging van vlees of vis eten. Liever wel een stukje vlees of vis erbij? Het maakt niet zoveel uit wat je kiest, omdat het in principe met van alles te combineren valt. Als je het lekker vindt, kun je ook nog paprika toevoegen aan de groentemix trouwens.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 courgette, in plakjes
1 graffiti aubergine, in plakjes,
3 pruimtomaten, in plakjes
3 uien, in ringen
1 teentje knoflook
100 gram Bettine Garlic & Herbs (geitenkaas)
9 blaadjes verse basilicum
peper en zout
olijfolie

Zo maak je deze groenteschotel van aubergine, courgette, tomaat en geitenkaas:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

2. Doe 3 eetlepels olijfolie in een kommetje, knijp het teentje knoflook erboven uit, voeg wat peper en zout toe en meng door elkaar.

3. Bestrooi de plakken aubergine, courgette en tomaat licht met wat zout en peper en zet ze om en om met de uiringen rechtop tegen elkaar in de ovenschaal.

4. Verdeel de basilicumblaadjes ertussen, besprenkel het geheel met de knoflookolie en leg de plakjes gekruide geitenkaas erop/tussen.

5. Zet de groenteschotel nu in de oven en bak zo’n 30 minuten tot het geheel gaar en mooi gekleurd is. De plakjes kaas worden goudbruin en licht krokant.

Grote eters? Voeg gewoon extra groenten toe. Als je er geen vlees of vis bij eet, dan is dit recept voldoende voor twee personen. Lekker wat verse pasta erbij of smashed potatoes bijvoorbeeld. Smullen! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie