Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Galette met amandelspijs en appel foto

Galette met amandelspijs en appel

Als je het hebt over een taartje dat snel op tafel staat, dan is een galette je vriend. In een mum van tijd, heb je de galette klaar voor de oven en een half uurtje later staat er een heerlijk vers en geurend taartje voor je neus. Zo maakte ik laatst even snel deze galette met amandelspijs en appel. 

Eerder maakte ik al eens een galette met appel, peer en Amaretto rozijnen en een galette met gekarameliseerde appeltjes. Ook lekker! De mannen hier thuis vonden het recept dat ik nu met je deel naar kerst smaken. En naar banketstaaf maar dan met lekkere appeltjes. Heb je een beetje een idee wat je kunt verwachten haha.

Dit heb je nodig:

1 rol taart-/quichedeeg (Tante Fanny)
1 pakje amandelspijs (Dr. Oetker, 300 gram)
4 appels
1 theelepel kaneel
1 eetlepel donkere basterdsuiker

Zo maak je deze galette met amandelspijs en appel:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

2. Rol het deeg uit en leg het in een quichevorm. Als je die niet hebt, kun je het ook op een bakplaat leggen, houd dan een paar centimeter van de rand vrij als je verdergaat met de volgende stappen.

3. Schil de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in schijfjes.

4. Doe de appelschijfjes in een kom en meng met het kaneel en de donkere basterdsuiker.

5. Doe het amandelspijs in een kom, voeg een klein scheutje water toe en kneed tot een soepel geheel.

6. Verdeel het spijs over het deeg.

7. Leg nu kloksgewijs de appelschijfjes op het amandelspijs.

8. Vouw tot slot het deeg dat over is, naar binnen.

9. Bak de galette met amandelspijs en appel in zo’n 30-40 minuten gaar en goudbruin.

En, ga jij snel een rol taartdeeg halen en deze heerlijkheid tevoorschijn toveren? Ik zou het zeker doen!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie