Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Galette met gekarameliseerde appeltjes
galette met gekarameliseerde appel recept

Galette met gekarameliseerde appeltjes

Wat doe je als je Sabine heet en op vakantie gaat naar Frankrijk, een goed uitgeruste keuken aantreft in je accommodatie en de supermarkten een goed assortiment aanbieden? Juist dan ga je lekker aan de kook en bak. Zo maakte ik tijdens de afgelopen zomervakantie niet alleen een lekkere Tartiflette met reblochon uit de Savoie, maar ook deze Galette met gekarameliseerde appeltjes. 

Appel is een dankbaar ingrediënt als het op bakken aankomt. Je vindt dan ook al de nodige recepten op Pukster.nl met appel. Wat dacht je bijvoorbeeld van het recept voor Canadese appeltaart, appelkoeken of appelcake? En daar blijft het niet bij denk ik zomaar 😉

Ingrediënten voor deze Galette:

1 rol vers quiche & taartdeeg van  Tante Fanny (of anders bladerdeeg)
5 Elstar appels
50 gram boter
50 gram suiker (+ iets extra)
1 theelepel kaneel

Zo maak je dit Franse appeltaartje: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes.

3. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de suiker en kaneel toe en bak hierin de appeltjes tot ze beginnen te karameliseren.

4. Laat de appelschijfjes wat afkoelen.

5. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed deze met het deeg, laat het deeg dat teveel is over de rand hangen.

6. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

7. Verdeel nu de gekarameliseerde appelschijfjes over de deeg bodem en vouw het deeg dat over is er overheen, zodat een mooie ‘kraag’ ontstaat.

8. Bestrooi de ‘kraag’ met nog wat suiker. 

9. Bak nu de Galette in zo’n 30 minuten gaar en goudbruin. 

Het is het allerlekkerst om de Galette te eten als hij nog warm is. Geloof me als ik zeg dat je twee keer met je ogen knippert en hij is op. Eet lekker! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie