Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Aspergetaart met ham en geitenbrie
Aspergetaart met ham en geitenbrie foto

Aspergetaart met ham en geitenbrie

Er werd een doos witte asperges bezorgd (dank Nederlands Asperge Centrum en Kroon op het Werk) om iets lekkers mee te maken. Ik kan je melden: dat is prima gelukt in de vorm van een smakelijke aspergetaart met ham en geitenbrie. En zeg nu zelf; het ziet er toch ook echt fantastisch uit of niet?!

Zelfs de man, die eigenlijk geen witte asperges lust, vond het “verrassend lekker” dus dat zegt eigenlijk genoeg. Het smaakt net zo goed als het eruit ziet. En ook nog eens vrij eenvoudig te maken. Lekker als lunch, voorgerecht of hapje bij de borrel!

Dit heb je nodig:

1 rol bladerdeeg
500 gram witte asperges
4 eetlepels crème fraîche
100 gram geitenbrie, Alphenaer
75 gram beenham (vleeswaren)
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
zwarte peper

Zo maak je deze aspergetaart:

1. Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht)

2. Maak de asperges schoon met een dunschiller, verwijder het onderste houtige stuk en kook ze met een snufje zout zo’n 8 minuten. Laat daarna uitlekken.

3. Rol het bladerdeeg uit en vouw de randen een centimeter naar binnen waardoor een dikkere rand ontstaat.

4. Verdeel met een lepel of mes de crème fraîche over het deeg en bestrooi met de helft van de gehakte peterselie.

5. Verdeel nu de asperges naast elkaar op het deeg en leg daarna stukjes beenham ertussen.

6. Snijd dunne plakjes van de geitenbrie, verdeel deze over de aspergetaart en bestrooi licht met wat zwarte peper en de rest van de peterselie.

7. Bak de aspergetaart zo’n 25-30 minuten tot het deeg gaar en goudbruin is en de brie gesmolten en goudbruin verkleurt.

Dus, ga jij aan de slag met dit lekkere recept voor aspergetaart? Als je een liefhebber bent van witte asperges, kijk dan ook eens naar het recept voor tagliatelle met asperges uit de oven.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie