Als je in bent voor een maaltijd die snel op tafel staat én in de categorie comfort food valt, dan kan ik je deze orecchiette met bacon, groene groenten en Paturain aanbevelen. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen, maar ook als je visite hebt is dit recept top.
Of ik meer recepten heb met orecchiette? Jazeker! Wat dacht je van een van mijn persoonlijke favorieten: orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven? Of misschien vind je het recept voor orecchiette met mozzarella, snijbonen, tomaatjes en worst ook lekker. Maar nu eerst dit recept!
Dit heb je nodig:
500 gram orecchiette
300 gram bacon
1 ui, gensipperd
1 courgette, in blokjes
250 gram velderwtjes (diepvries)
Paturain cuisine, half kuipje
peper
optie: geraspte (Parmezaanse) kaas
Zo maak je deze orecchiette met bacon, groene groenten en Paturain:
1. Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Bak ondertussen in een hapjespan de reepjes bacon samen met de gesnipperde ui tot het begint te bruinen.
3. Voeg dan de blokjes courgette en de velderwtjes toe en bak nog zo’n 5 minuten.
4. Meng dan de Paturain cuisine door het mengsel.
5. Voeg de orecchiette toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met nog wat peper.
Verdeel de pasta over de bordjes en smullen maar! Voor de liefhebber kan er nog wat geraspte (Parmezaanse) kaas overheen.