Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een hemel vol sterren | Dani Atkins
Een hemel vol sterren foto

Een hemel vol sterren | Dani Atkins

Een tijdje geleden werd Een hemel vol sterren van Dani Atkins bezorgd. Ik mocht het lezen van de uitgever en dat is geen straf kan ik vast melden. Nieuwsgierig wat je ervan kunt verwachten? In dit blog deel ik mijn leeservaring met je. Lees maar mee! 

Feelgood is mijn go-to genre als ik wil ontspannen. Na een hele dag in de weer te zijn geweest met laptop en iPhone, vind ik lezen heerlijk. Om te voorkomen dat mijn hoofd ‘aan’ blijft, zijn boeken die je naar een andere plek brengen zonder ingewikkelde verhaallijnen echt fantastisch. Ik lees ze dan ook graag en vaak.

Een hemel vol sterren: wat je kunt verwachten

Een hemel vol sterren omslagVan de ene op de andere dag staat het leven van Alex stil als zijn grote liefde Lisa, zijn vrouw en moeder van hun zoon Connor, slachtoffer wordt van een groot treinongeluk. Omdat Lisa orgaandonor is, neemt het leven van vier mensen een positieve wending. Alex ploetert door al het verdriet van zichzelf en van zijn zoontje. Gelukkig zijn zijn broer en schoonzus er altijd voor ze. Na verloop van tijd ontvangt Alex brieven van de vier mensen die een orgaandonatie hebben mogen ontvangen van Lisa. Hij put hoop uit het feit dat Lisa voortleeft in deze lieve mensen en bouwt een band met hen op, waarbij Molly er bovenuit steekt.

Molly is in de bloei van haar leven als ze wordt ingehaald door hartfalen. Ze moet noodgedwongen haar baan als lerares op een basisschool opgeven en leeft vooral binnen de muren van haar huis. De hoop op een donorhart is minimaal. Tot ze ineens dat telefoontje krijgt. Na haar herstel gaat ze, met de nodige twijfel, in op de uitnodiging van Alex om de verjaardag van Lisa te vieren, samen met de orgaanontvangers.

Wat volgt is een verhaal vol emoties die alle kanten op gaan, gebeurtenissen waar je vraagtekens bij kunt zetten en je je wenkbrauwen omhoog trekt. Is dit allemaal toeval of is er toch iets groters aan de hand? Connor kan maar niet accepteren dat zijn moeder overleden is en blijft over haar praten in de tegenwoordige tijd. Heel langzaam maar zeker lijken alle betrokkenen een weg te vinden om hun leven verder in te vullen en is er zelfs sprake van nieuwe liefde…

Hoe het verder gaat?

Om spoilers te voorkomen, laat ik het toch echt hierbij. Ik kan alleen maar zeggen: ga vooral zelf lezen en genieten van dit bijzondere verhaal over verlies, hoop en liefde. Ik vond het een verrassend, anders-dan-anders en mooi boek dat een beroep doet op je inlevingsvermogen en compassie. Zou er toch meer zijn dan we met elkaar kunnen waarnemen?

En, ga jij dit nieuwe boek van Dani Atkins hoe dan ook lezen? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het weten? Vind ik leuk!

 

Ook van Dani Atkins: Dromen van jou

Eerder las ik al Dromen van Jou. Over weduwe Beth die jaren nadat haar man overleed, besluit te proberen zwanger te worden van het laatste embryo van hen samen. Dan blijkt dat de kliniek een ernstige fout heeft gemaakt. Wat volgt is een roller coaster voor alle betrokkenen. Een aangrijpend verhaal over wat het leven voor je in petto kan hebben. Hoe er ook in de meest moeilijke tijden altijd iets moois kan ontstaan.

Beth Brandon heeft eindelijk de bloemisterij waar ze al haar hele leven van droomt, maar zelfs dát kan haar zenuwen niet bedwingen: vandaag gaat ze iets delen met haar man dat haar hele leven zal veranderen. Izzy Vaughan dacht dat zij en haar man samen oud zouden worden, maar ze lijken de laatste tijd steeds meer uit elkaar te groeien. Ze houden allebei zielsveel van hun zoontje Noah, maar is dat genoeg om hun huwelijk te redden? Acht jaar geleden is deze twee vrouwen iets overkomen. Nu blijkt dat dankzij die ene dag acht jaar geleden hun levens nooit meer hetzelfde zullen zijn… (Bron: omslag)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie