Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Chickslovefood: het meal planning-boek

Chickslovefood: het meal planning-kookboek

Zoals je wellicht weet, werk ik bij de nieuwe bibliotheek en dat betekent toegang tot heeeeel veeeeel boeken. Het mailtje dat aangaf dat het meal planning-kookboek van Chickslovefood voor me klaar lag kwam afgelopen week. Dus nam ik het mee naar huis en begon ik op een middag, onder het genot van een kop thee, te bladeren. Ik kwam niet verder dan pagina 25….. 

Niet omdat het een stom boek is. Integendeel! Ik ben gelijk de keuken in gedoken om de gezonde breakfast cookies te bakken. Gisteren waren de chocolade amandelen aan de beurt en geloof me, er staat nog veel meer lekkers in dit boek van Chickslovefood.

Wat je kunt verwachten van het meal planning-kookboek van Chickslovefood

Elise en Nina hebben dit kookboek gemaakt met in gedachten werkende ouders, gejaagde studeren en ieder ander die drukbezet is. Alle recepten uit dit boek zijn dan ook van tevoren klaar te maken en bevatten volgens het concept van Chickslovefood allemaal maximaal 5 ingrediënten. De ruim 70 recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken ontbijt, lunch, tussendoortjes, diner, sinner sunday en achterin vind je een uitgebreide index.

Wat ik vind van dit boek van Chickslovefood

Heel simpel: ik ben fan. Wat een heerlijk boek. Niet heel verrassend want mijn vriezer ligt altijd vol met ‘preps’ zoals dat heet. Combineer dat met mijn liefde voor zelfgemaakt en het feit dat er maximaal 5 ingrediënten worden gebruikt et voilà. Dat ik in drie dagen tijd al twee recepten uit dit boek heb gemaakt wil niet zeggen dat ik klaar ben. Wat ik nog meer wil maken uit dit boek?

1. Overnight boekweit met kokos en mango
2. Kaas-uienbroodjes
3. Gezonde eierkoeken
4. Appel-havermoutkoeken
5. Caprese-spaghetti uit de oven
6. Salami stromboli
7. Courgette-kalkoenburger
8. Lemon cheesecake

Benieuwd waarom ik zo blij wordt van het meal planning-boek? Bestel het boek zelf en je komt er snel genoeg achter. Of even langs de bibliotheek natuurlijk…

Titel: Chickslovefood het meal planning-kookboek
Auteur: Nina de Bruijn en Elise Gruppen
Prijs: € 19,99

Koop bij bol.com

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie