Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • De gezondste opa van Europa | Erna Sassen en William Cortvriendt
de gezondste opa van europa boek

De gezondste opa van Europa | Erna Sassen en William Cortvriendt

De gezondste opa van Europa is een kinderboek dat is ontstaan uit een unieke samenwerking van kinderboekenschrijver Erna Sassen en medicus William Cortvriendt. Ik mocht het lezen en dat deed ik: ik las het met veel plezier in korte tijd uit. En nu mag kleine broer van acht het lezen. 

de gezondste opa van europaWat een heerlijk boek! De schrijfstijl is zo leuk, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Het zorgt ervoor dat een volwassen boodschap op eenvoudige en grappige wijze bij de jeugd binnenkomt. Het past goed bij hoe ik over voeding (en bewegen) denk en ik ben dan ook heel benieuwd wat kleine broer van dit boek vindt. Ik ben in ieder geval fan van opa John en Maaike. Wordt vervolgd…

Van 8 -12 april aanstaande is het De week van het schoolfruit. In die week gaan opa’s op scholen door het hele land voorlezen uit De gezondste opa van Europa. Het boek De gezondste opa van Europa spreekt kinderen aan en maakt ze spelenderwijs bewust van het belang van goede voeding en beweging. Het verhaal speelt in op de emotie dat het ontzettend naar is als je overgewicht hebt en je daardoor beperkt bent in je doen en laten in het dagelijks leven. Dat kan ook anders.

Wat je kunt verwachten van De gezondste opa van Europa

Opa John heeft een varkentje gekocht om een wedstrijd mee te winnen. Wat voor wedstrijd weet hij nog niet precies, hij denkt iet met schoonheid. Een varken kan volgens opa alleen een schoonheidswedstrijd winnen als hij lekkere dikke billen heeft. Dus daar moet nog even aan worden gewerkt. Gelukkig zijn varkens alleseters. Net als mensen. Elke dag haalt opa bij de bakker het afgekeurde brood en gebak op: croissantjes en krentenbollen van net over de datum, roze koeken, gevuld speculaas… het varken vindt alles lekker. Opa John trouwens ook.

Maaike ziet het allemaal met lede ogen aan. Tegelijkertijd met het varken zit opa John zichzelf vet te mesten. Volgens haar kan opa beter mikken op een ander soort wedstrijd. Iets met sport of zo? Het is toch helemaal niet gezond om dik te zijn?

Over William Cortvriendt en Erna Sassen

William Cortvriendt is medicus en schrijver en propageert sinds jaar en dag een gezonde levensstijl via zijn boeken en de televisieserie Hoe word je 100. Zijn vrouw merkte op: “Je vertelt je verhaal vooral aan mensen die al een half leven achter de rug hebben. Je gaat pas echt verschil maken als je de jeugd bereikt.” Samen met bekende kinderboekenschrijver Erna Sassen maakte hij dit kinderboek. Geert Gratama zorgde voor de prachtige illustraties. Erna Sassen is actrice en schrijfster van kinderboeken en boeken voor jongeren. Met haar boek Er is geen vorm waarin ik pas ontving zij de Gouden Lijst 2018, voor het beste literaire boek voor jongeren van 12 tot 15 jaar.

Ik kan je het boek van harte aanbevelen. Voor jezelf, voor je (klein)kinderen, nichtje, neefje, buurmeisje enzovoort. Het leest heerlijk weg en je wordt er ook nog wijzer van. Als bonus tref je zelfs een aantal gezonde recepten aan in het boek. Kun je precies hetzelfde eten als opa John en Maaike 😉

Titel: De gezondste opa van Europa
Auteur: Erna Sassen en William Cortvriendt
Uitgever: Lucht
Prijs: € 15,-

Koop bij bol.com

 

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord